Рецепт шоколадного торта: насолоджуйтесь ніжністю та ароматом шоколаду

Шоколадний торт – це не тільки класичний десерт, але й справжній удар по смакових рецепторах. Ми підготували для вас рецепт ніжного та ароматного шоколадного торта, який точно сподобається любителям шоколаду.

Інгредієнти для приготування шоколадного торта:

  • 200 гр темного шоколаду
  • 200 гр вершкового масла
  • 200 гр цукру
  • 5 яєць
  • 150 гр борошна
  • 2 ч. ложки какао-порошку
  • дрібка солі
  • 1 ч. ложка розпушувача

Покрокові дії приготування торта:

  1. Нагрійте духовку до 180 градусів.
  2. Розплавте на водяній бані темний шоколад і масло, постійно помішуючи.
  3. Охолодіть суміш до кімнатної температури та додайте цукор.
  4. Розбийте яйця в окремій мисці і додайте їх у суміш шоколаду та цукру, поступово збиваючи міксером.
  5. Додайте борошно, какао-порошок, щіпку солі та розпушувач. Перемішайте до одержання однорідної маси.
  6. Перелийте тісто у форму для випікання та розрівняйте поверхню.
  7. Випікайте торт у розігрітій духовці приблизно 30-35 хвилин до готовності. Перевірте готовність торта, проткнувши його дерев'яною шпажкою. Якщо шпажка виходить чистою, то готовий торт.
  8. Охолодіть торт до кімнатної температури та прикрасьте зверху шоколадною глазур'ю або порошковим цукром.

Цей шоколадний торт стане справжньою окрасою будь-якого свята або просто смачним частуванням на каву. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь ніжністю та ароматом шоколаду!