Шоколадний торт – це не тільки класичний десерт, але й справжній удар по смакових рецепторах. Ми підготували для вас рецепт ніжного та ароматного шоколадного торта, який точно сподобається любителям шоколаду.
Інгредієнти для приготування шоколадного торта:
- 200 гр темного шоколаду
- 200 гр вершкового масла
- 200 гр цукру
- 5 яєць
- 150 гр борошна
- 2 ч. ложки какао-порошку
- дрібка солі
- 1 ч. ложка розпушувача
Покрокові дії приготування торта:
- Нагрійте духовку до 180 градусів.
- Розплавте на водяній бані темний шоколад і масло, постійно помішуючи.
- Охолодіть суміш до кімнатної температури та додайте цукор.
- Розбийте яйця в окремій мисці і додайте їх у суміш шоколаду та цукру, поступово збиваючи міксером.
- Додайте борошно, какао-порошок, щіпку солі та розпушувач. Перемішайте до одержання однорідної маси.
- Перелийте тісто у форму для випікання та розрівняйте поверхню.
- Випікайте торт у розігрітій духовці приблизно 30-35 хвилин до готовності. Перевірте готовність торта, проткнувши його дерев'яною шпажкою. Якщо шпажка виходить чистою, то готовий торт.
- Охолодіть торт до кімнатної температури та прикрасьте зверху шоколадною глазур'ю або порошковим цукром.
Цей шоколадний торт стане справжньою окрасою будь-якого свята або просто смачним частуванням на каву. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтесь ніжністю та ароматом шоколаду!