Соус для піци (томатний, білий, вершковий) як у піцерії: у домашніх умовах

Соус для піци – це один із найважливіших інгредієнтів, що визначає смак та аромат страви. У цьому рецепті ми пропонуємо вам кілька популярних варіантів соусів, які підійдуть для приготування різних видів піци.

Класичний томатний соус:
Інгредієнти:

400 г томатів у власному соку
2 зубчики часнику
1 ч. л. солі
1 ч. л. цукру
1 ч. л. сушеного базиліка
Кроки приготування:

Помістіть томати в блендер, додайте часник, сіль, цукор та базилік.
Подрібніть все у блендері до однорідної маси.
Готовий соус можна використовувати негайно або зберігати у холодильнику до 3 днів.
Вершковий соус:
Інгредієнти:

100 г вершкового масла
100 г сметани
50 г тертого пармезану
1 зубчик часнику
сіль та перець за смаком
Кроки приготування:

Розтопіть вершкове масло|мастило| в каструлі на середньому вогні.
Додайте сметану, тертий пармезан та дрібно нарізаний часник.
Перемішуйте соус, доки всі інгредієнти не з'єднаються і соус не стане гладким.
Подавайте соус у гарячому вигляді.
Білий соус на основі сметани:
Інгредієнти:

100 г сметани
50 г тертого сиру
1 зубчик часнику
сіль та перець за смаком
Кроки приготування:

Змішайте в мисці сметану, тертий сир та дрібно нарізаний часник.
Перемішуйте, доки всі інгредієнти не з'єднаються і соус не стане гладким.
Посоліть і поперчіть соус за смаком.
Готовий соус можна використовувати негайно або зберігати у холодильнику до 3 днів.
Калорійність, білки, жири, вуглеводи у 100г готового соусу для піци:

Класичний томатний зі

вус:
Калорії: 29 ккал
Білки: 1 г
Жири: 0,3 г
Вуглеводи: 6 г

Вершковий соус:
Калорії: 252 ккал
Білки: 4 г
Жири: 26 г
Вуглеводи: 1 г

Білий соус на основі сметани:
Калорії: 177 ккал
Білки: 6 г
Жири: 16 г
Вуглеводи: 3 г

Час приготування кожного соусу становить приблизно 10-15 хвилин. Підготовка всіх інгредієнтів також триватиме близько 10 хвилин. Ви можете вибрати соус, який підходить вам найбільше, і насолоджуватися піцею з ідеальним соусом!