Готуємо смачні соковиті котлети з фаршу правильно

Ніжні, соковиті та такі ситні котлетки – мрія кожного любителя м'ясних виробів.

Усі господині намагаються зробити так, щоб їх м'ясні, рибні чи овочеві вироби виходили такими ніжними, м'якими та надзвичайно смачними завжди.

Сьогодні ми допоможемо вам зробити цей вид страви неймовірно соковитим, засмаженим і розкриємо кілька секретів їхнього приготування кількома способами.

 

Готуємо котлетки у мультиварці

Мультиварка - універсальне пристосування, в якому можна готувати страву декількома, часом різними способами.

Це дуже зручно і практично, особливо для малогабаритної кухні, на якій часом неможливо розмістити багато різної функціональної техніки,

яка так допомагає домогосподарці швидше впоратися з безліччю різних завдань з приготування різних страв одночасно.

 

У ній їжу можна:

  • Смажити;
  • Випікати;
  • Варити;
  • Доводити до готовності на пару.

Якщо ви любите здорову їжу та ПХ правильне харчування, краще розглянути наступний варіант.

 

Приготування овочевих чи грибних із овочами котлеток на пару

Для цього потрібно:

  1. Викласти їх на решітку, встановлену всередині, а саму чашу мультиварки заповнити водою до половини.
  2. Далі закрити кришку над стравою та варити її треба за програмою "Варка на пару" 30 хвилин. Якщо це будуть м'ясні вироби, час приготування має бути довшим і становити 50 хвилин.

 

Смажити котлети у мультиварці також дуже просто

  1. Достатньо налити в неї трохи рослинної олії, встановити програму "Смаження", дати олії добре розігрітися і помістити їх на дно чаші.
  2. Обсмажувати м'ясні або рибні котлети з обох боків по 10 хвилин, а для котлеток із розряду здорового ПХ правильного харчування достатньо обсмажити по 3-4 хвилини з кожного боку.
  3. Попередньо рекомендують обваляти вироби в панірувальних сухарях, щоб під час підсмажування утворилася хрумка скоринка.

 

А ще у мультиварці можна протушкувати котлети

  1. Для цього їх спочатку потрібно підсмажити за схемою, вказаною вище.
  2. Потім додати заздалегідь зроблену смачну підливу, встановити програму "Тушкування" на 20 хвилин, закрити кришку та натиснути кнопку старту.

 

Котлети на сковороді

Для приготування м'ясних, овочевих, грибних, квасоляних, нутових, сочевицьних котлет з овочами для ПХ здорового правильного харчування,

рекомендують використовувати сковороду з антипригарним покриттям.

Перед приготуванням її слід підігріти, налити трохи рослинної олії та обсмажувати котлетки з кожного боку до золотистої скориночки по 3-4 хвилини

для овочевого варіанту та по 10 хвилин для м'ясного чи рибного.

Вогонь має бути середній.

Ідеальним варіантом вважається рівномірне за часом не одинарне, а подвійне перевертання, тоді виходить рівномірне і ретельніше

обсмажування з усіх боків з однаковим ступенем прожарювання.

 

Котлети у духовці

  1. Підготовлені вироби потрібно викласти на деко, заздалегідь покрите пергаментом і змащене олією.
  2. Потім заливаємо котлети невеликим шаром води та тушкуємо 20 хвилин у духовці, розігрітій до 190 градусів Цельсія.
  3. Далі доливаємо ваш улюблений, заздалегідь зроблений овочевий соус і тушкуємо, ще стільки часу до повної готовності.

При варіанті ПХ правильного харчування використовуйте рукав для випікання, в який рівномірно, в один шар, розмістіть вироби.

Тоді лист або форма для випікання використовується без змащування рослинним або вершковим маслом,

а підстилається на них тільки пергаментний папір в один шар.

Рукав для випікання зав'язується із двох сторін, але в ньому зубочисткою робите кілька проколів для виходу гарячого повітря.

 

Котлети в мікрохвильовій печі

Підготовлені вироби слід викласти в змащену олією форму або каструлю, призначену для використання в мікрохвильовій печі.

Готовимо в микрохвильовці

  • Готувати м'ясні вироби рекомендують при потужності 750-800 ват приблизно по 6 хвилин з кожного боку.
  • Щодо рибних виробів, то час приготування зменшуйте до 4 хвилин на кожну сторону.
  • Варіант овочевих та змішаних із грибами виробів готується, як і рибний по 4 хвилини на кожну сторону.

Якщо готуєте варіант ПХ правильного та здорового харчування, то готуйте в зав'язаному рукаві для випікання з декількома зробленими зубочисткою дірочками

або під спеціальною пластиковою кришкою для мікрохвильових печей, не змащуючи вироби рослинним або вершковим маслом.

При повній готовності вони трохи зменшуватимуться у розмірах і підрум'яняться.

Розташовуйте їх тільки в один шар, інакше вони можуть не повністю приготуватися.

Після закінчення зазначеного кожному за варіанта їжі часу - вона готова до вживання.

 

Парові котлети

Пароварка готує корисні та смачні страви, вони зберігають усі свої найкращі якості завдяки впливу пари на кожний виріб.

Щоб котлети вийшли смачними та ніжними, їх необхідно викласти в ємність пароварки або сітку в каструлі, на сковороді.

Далі потрібно залити достатньо води в ємність, над якою знаходяться котлети та готувати їх 25-30 хвилин для овочевих

та не менше 50 хвилин для рибних та м'ясних виробів до повної готовності.

Вживайте лише найкращі страви, приготовані за перевіреними рецептами.

Смачного!