Сир у паніровці у фритюрі - підходяща страва для веселої компанії друзів, відмінно підходить як закуска до пива або соків, краще подавати із зеленню та будь-яким соусом.
Сирні палички в панірувальних сухарях, закуску краще подавати гарячою, коли сир, що розплавився від киплячої олії, ще м'який і еластичний під зубами.
Виріб готують з невеликих 7-8 см в довжину довгастих брусочків моцарелла або твердого сиру в паніровці шириною приблизно 1 см, які слід обсмажити у фритюрі. Паніровка потрібна для того, щоб сир не розплавився під дією високої температури в пристрої, наповненому гарячою олією.
Повне приготування від моменту нарізування сиру, збивання яєчної суміші в окремій мисці, пересипання заздалегідь куплених панірувальних сухарів з кулька в миску, розігрів каструлі з маслом, смаження, до подачі готової страви - може зайняти не більше 20-30 хвилин вашого часу. Після цього ви отримуєте смачний та ніжний гарнір до улюбленого напою. У веселій компанії друзів за переглядом футбольного матчу ця страва просто незамінна.
А готується воно досить просто, навіть не найуміліший кухар, легко впорається із завданням і може порадувати оточуючих неймовірною оригінальною та смачною стравою.
Сир у пануванні швидко та якісно
Щоб створити таку вишукану і водночас просту страву, вам знадобиться:
- 200 г борошна,
- 400 г сиру моцарелла або твердого сиру,
- 3 яйця,
- 100 г панірувальних сухарів,
- олія для фритюру.
Невеликий склад інгредієнтів дозволяє вам приготувати смачну страву та заощадити при цьому свій час та гроші.
Щоб створити шедевр, потрібно спочатку підготувати паніровку
- Для цього спочатку розбийте всі яйця за рецептом у миску і збийте їх вінчиком.
- Візьміть дві тарілки. В одну насипте борошно, в другу - панірувальні сухарі.
- Сир наріжте скибочками з такими параметрами: ширина - 1 см, довжина - 9 см. Таких скибочок може бути необмежену кількість, залежно від того, скільки гостей буде.
Ретельна підготовка фритюру та смаження сирних паличок у пануванні
- Далі підготуйте фритюр, бажано у вузькій, а не широкій каструльці, тоді витрата олії буде не такою великою. Орієнтуйтеся за діаметром на довжину самих виробів, які повинні поміщатися до неї з необхідним запасом на один шар.
- У нього потрібно залити олію, щоб вона покривала кожен шматочок сиру при одній закладці.
- Сам сир для початку потрібно опустити в яєчну суміш, потім обваляти в борошні і знову опустити в яйця і панірувальні сухарі в кінці. На виробі залишається великий шар панірування, яке має підрум'янитися у фритюрі. Деякі люблять більше панірування на виробі. У цьому випадку після першого кола яєчної суміші і панірування повинен слідувати другий.
- Золотистий рум'яний колір у фритюрі говорить про те, що їжа вже готова до вживання.
Ретельно стежте за часом для обсмажування та за кольором сирних паличок.
Якщо ви не впевнені в тому, скільки має знаходитися їжа у фритюрі, дотримуйтесь наших порад
- Цей процес повинен займати не більше 3-4 хвилин для заморожених сирних паличок і приблизно 1-2 хвилини для сиру в панірувальних сухарях, який було взято безпосередньо в холодильнику.
- При смаженні хорошим орієнтиром буде служити ніжний золотистий колір панірування. Це відбувається в киплячому маслі досить швидко, так що не відволікайтеся ні на що. Якщо ж їх перетримати, сир просто розплавиться і почне витікати в масло.
- Не забувайте викласти перед вживанням на пару хвилин сирні палички на тарілку після обсмажування. Це дозволить стекти зайвому жиру з їжі. А ще краще і зручніше використовувати паперовий рушник, на нього можна викласти палички після приготування, щоб увібрався зайвий жир.
- Вживати палички з сиру в паніровці слід гарячими, тоді ви відчуєте смак тягучого сиру в хрумкій паніровці.
Смачного!