Як обсмажити сир у паніровці у фритюрі або як правильно приготувати сирні палички в панірувальних сухарях?

Сир у паніровці у фритюрі - підходяща страва для веселої компанії друзів, відмінно підходить як закуска до пива або соків, краще подавати із зеленню та будь-яким соусом.

Сирні палички в панірувальних сухарях, закуску краще подавати гарячою, коли сир, що розплавився від киплячої олії, ще м'який і еластичний під зубами.

Виріб готують з невеликих 7-8 см в довжину довгастих брусочків моцарелла або твердого сиру в паніровці шириною приблизно 1 см, які слід обсмажити у фритюрі. Паніровка потрібна для того, щоб сир не розплавився під дією високої температури в пристрої, наповненому гарячою олією.

Повне приготування від моменту нарізування сиру, збивання яєчної суміші в окремій мисці, пересипання заздалегідь куплених панірувальних сухарів з кулька в миску, розігрів каструлі з маслом, смаження, до подачі готової страви - може зайняти не більше 20-30 хвилин вашого часу. Після цього ви отримуєте смачний та ніжний гарнір до улюбленого напою. У веселій компанії друзів за переглядом футбольного матчу ця страва просто незамінна.

А готується воно досить просто, навіть не найуміліший кухар, легко впорається із завданням і може порадувати оточуючих неймовірною оригінальною та смачною стравою.

 

Сир у пануванні швидко та якісно

Щоб створити таку вишукану і водночас просту страву, вам знадобиться:

  • 200 г борошна,
  • 400 г сиру моцарелла або твердого сиру,
  • 3 яйця,
  • 100 г панірувальних сухарів,
  • олія для фритюру.

Невеликий склад інгредієнтів дозволяє вам приготувати смачну страву та заощадити при цьому свій час та гроші.

 

Щоб створити шедевр, потрібно спочатку підготувати паніровку

  1. Для цього спочатку розбийте всі яйця за рецептом у миску і збийте їх вінчиком.
  2. Візьміть дві тарілки. В одну насипте борошно, в другу - панірувальні сухарі.
  3. Сир наріжте скибочками з такими параметрами: ширина - 1 см, довжина - 9 см. Таких скибочок може бути необмежену кількість, залежно від того, скільки гостей буде.

 

Ретельна підготовка фритюру та смаження сирних паличок у пануванні

  1. Далі підготуйте фритюр, бажано у вузькій, а не широкій каструльці, тоді витрата олії буде не такою великою. Орієнтуйтеся за діаметром на довжину самих виробів, які повинні поміщатися до неї з необхідним запасом на один шар.
  2. У нього потрібно залити олію, щоб вона покривала кожен шматочок сиру при одній закладці.
  3. Сам сир для початку потрібно опустити в яєчну суміш, потім обваляти в борошні і знову опустити в яйця і панірувальні сухарі в кінці. На виробі залишається великий шар панірування, яке має підрум'янитися у фритюрі. Деякі люблять більше панірування на виробі. У цьому випадку після першого кола яєчної суміші і панірування повинен слідувати другий.
  4. Золотистий рум'яний колір у фритюрі говорить про те, що їжа вже готова до вживання.

Ретельно стежте за часом для обсмажування та за кольором сирних паличок.

 

Якщо ви не впевнені в тому, скільки має знаходитися їжа у фритюрі, дотримуйтесь наших порад

  • Цей процес повинен займати не більше 3-4 хвилин для заморожених сирних паличок і приблизно 1-2 хвилини для сиру в панірувальних сухарях, який було взято безпосередньо в холодильнику.
  • При смаженні хорошим орієнтиром буде служити ніжний золотистий колір панірування. Це відбувається в киплячому маслі досить швидко, так що не відволікайтеся ні на що. Якщо ж їх перетримати, сир просто розплавиться і почне витікати в масло.
  • Не забувайте викласти перед вживанням на пару хвилин сирні палички на тарілку після обсмажування. Це дозволить стекти зайвому жиру з їжі. А ще краще і зручніше використовувати паперовий рушник, на нього можна викласти палички після приготування, щоб увібрався зайвий жир.
  • Вживати палички з сиру в паніровці слід гарячими, тоді ви відчуєте смак тягучого сиру в хрумкій паніровці.

Смачного!