Як приготувати заморожені бендерики з фаршем із м'яса в духовці

Смачні м'ясні конвертики під назвою бендерики, напевно, куштували майже всі. Вони вражають своєю м'якістю, соковитістю начинки та неймовірним оригінальним смаком. Але не кожна господиня може і бажає довгий час проводити на кухні, щоб спочатку посмажити млинці, потім начинити бендерики м'ясним фаршем, а потім ще на тривалий час помістити їх у духовку. У сучасному швидко змінюваному світі, краще купити вже готові заморожені домашні напівфабрикати і не гаяти дорогоцінний час на довгі години перебування на кухні. Сьогодні ми поговоримо про практично готові по-домашньому зроблені напівфабрикати, такі як пельмені, вареники, голубці, сирники, котлети або бендерки. Ми говоримо про те, як приготувати смачні бендерики з фаршем із м'яса в духовці швидко та апетитно.

 

Чим відрізняються бендерики від млинців чи налисників?

Ці два, дуже схожі й в цей же час, таких різних продукта мають однакову основу - смажений млинець. Але начинка та зовнішній вигляд цієї їжі різні. Бендерики мають вигляд трикутного конвертика з сирою фаршоподібною начинкою всередині і прийшли вони до нас із Молдови. А ось класичні налистники або млинці з м'ясом, мають варену м'ясну начинку і мають вигляд трубочки. У них поміщають м'ясне наповнення та акуратно скручують, щоб склад не висипався. Ось яка цікава, але в цей же час дуже істотна різниця між схожими стравами зі смажених млинців.

 

Апетитні з сирим фаршем із м'яса бендерики в духовці

Якщо ми говоримо про традиційну українську страву, гріх не додати під час її приготування сметану та часник, без яких не обходяться багато інших страв. До того ж, якщо ви вирішили готувати заморожені бендерики з фаршем з м'яса в духовці, цей процес набагато простіше смаження, але може зайняти трохи більше часу, так як в цьому процесі не задіюється мікрохвильова піч, що прискорює процес попереднього розморожування продукту.

 

Процес приготування заморожених бендериків з м'ясним фаршем зі сметанно-часовим соусом у духовці

Для сметанного соусу необхідно взяти 150-200 мл сметани, 3-4 зубчики часнику, сіль та перець за смаком. Часник роздавити в часнику і змішати зі сметаною, сіллю і перцем. Повністю заморожені бендерики з м'ясним фаршем дістаємо з морозилки і щільно викладаємо на деко змащене маслом. Вільний простір заповнюємо заздалегідь зробленою сметанно-частковою підливою. Відправляємо блюдо у вже розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Приготовлені в духовці бендерики з м'ясним фаршем виходять ніжними, повітряними, неймовірно м'якими, соковитими та смачними. А його приємний часниковий запах тільки допоможе розігратися вашому апетиту.

Така страва дуже ситна і підійде як перший прийом їжі, дозволяючи вам надовго забути про голод після обіду.

Подавайте з легкими супами, овочевими салатами та різними соусами, які відмінно доповнять цю оригінальну і водночас просту страву.

Смачного!