Чи довго готувати бендерики з куркою заморожені в клярі і як це правильно робити

Заморожені домашні напівфабрикати - доступна та швидка страва для кожної людини. З ними вам не доведеться стояти цілий день біля плити, витрачаючи час та сили, які можна в цей час відновити уві сні чи на відпочинку. Багато людей купують напівфабрикати і готують різними способами: в мікрохвильовій печі, в мультиварці, на сковороді, в духовці.

Але якщо їсти хочеться дуже сильно, можна зупинитися на найпростішому та швидкому способі – підсмажуванні. Страва готується протягом лічених хвилин, зберігає всі свої насичені смакові якості і отримує при цьому ніжну золотисту апетитну скоринку.

Але часто хочеться все ж таки чогось такого, адже часом такі страви їсти просто так стає нудно, тому ми пропонуємо вам приготувати бендерики з куркою в клярі. Завдяки такій ніжній скоринці зі смачного, але такого звичайного кляру, страви набувають дещо іншого, ніжного відтінку смаку. Такий кляр доступний кожному, адже його можна приготувати зі збитих яєць, борошна та олії, в яку ви щедро перед обсмажуванням, вмочуватимете кожен бендерик з куркою. Такий рецепт можна приготувати в духовці чи на сковороді.

 

Як приготувати смачний кляр для бендериків у домашніх умовах

Зовнішню хрумку оболонку для бендериків з м'ясом, куркою, фаршем або сиром можна приготувати досить просто і швидко.

Для цього варто підготувати лише:

  • 2 яйця,
  • трохи борошна,
  • 1 столову ложку рослинної олії,
  • спеції та сіль за смаком.

Маючи всі інгредієнти, ви можете без проблем за 1-2 хвилини підготувати суміш для занурення своїх напівфабрикатів перед підсмажуванням.

Яйця необхідно вбити в миску зі спеціями та сіллю, а потім ретельно розмішати, додати борошно в рідке тісто до стану густої сметани, але не більше. А ще для того, щоб створити ніжну хрустку скоринку, можна додати 1 столову ложку горілки в кляр з борошна та яєць.

 

Як готувати заморожені бендерики напівфабрикати в клярі

Перед тим, як почати готувати кляр і він буде готовий до роботи, необхідно повністю розморозити бендерики з куркою. Для цього вийміть їх увечері з морозилки та перекладіть у холодильник. На ранок вони самостійно розморозяться і можна починати їх готувати.

Простіший і швидший спосіб розморожування, застосовується він при дуже обмеженому часі на процес приготування. Тоді заморожені бендерики напівфабрикати з куркою витягують із морозилки і відправляють на 5 хвилин у мікрохвильову піч, включену на повну потужність. При такому інтенсивному мікрохвильовому впливі через п'ять хвилин вони стають повністю м'якими і розмороженими всередині.

Після цього потрібно щедро вмочити кожен курячий, м'ясний або сирний бендерик, цілком можливо навіть чебурек, вареник або пельмень у заздалегідь зроблений кляр і смажити на сковороді або у фритюрниці у великій кількості олії на середньому вогні до золотистої скоринки. Кожен виріб слід регулярно перевертати, щоб уникнути його підгоряння.

Навіть найголодніша людина може приготувати для себе таку апетитну страву. Справа в тому, що кляр готується не більше 5 хвилин, паралельно процес розморожування в мікрохвильовій печі займає стільки ж часу і потім сам курячий бендерик обсмажується протягом 5-7 хвилин на кожну сторону до золотавої скоринки. Тобто всього ви витратите близько 15-20 хвилин свого часу, але при цьому отримаєте море задоволення, насолоджуючись своєю елітною та водночас такою простою і ситною стравою.

Смачного!