Як правильно смажити заморожені бендерики з м'ясом на сковороді

У сучасному світі зайнята жінка чи чоловік не мають часу довго стояти біля плити, готуючи щось смачне. Тому все частіше приходять на допомогу готові заморожені напівфабрикати. Такі страви необхідно лише правильно розігріти чи приготувати різними способами, щоб вони могли порадувати вас ситним обідом, вечерею чи сніданком.

 

Апетитні м'ясні бендерики купити з доставкою досить просто

М'ясні бендерики – найулюбленіша страва багатьох наших співвітчизників. Ці вироби чудово втамовують голод і є, мабуть, одними з найсмачніших серед такого різноманіття напівфабрикатної продукції. Їх люблять як дорослі, так і діти.

Але щоб напівфабрикатну їжу можна було якісно приготувати, вона сама має відповідати деяким вимогам:

  1. Стан заморожених напівфабрикатів. Вони не повинні злипатися чи втратити свою форму. Колір бендериків зі смачною м'ясною начинкою повинен мати насичений кремовий колір без коричневих плям. А ще на їхній поверхні не повинно бути тріщин.
  2. Дата та термін придатності мають бути в повному порядку. А серед інгредієнтів для начинки не повинно бути шкідливих речовин, консервантів та підсилювачів смаку. Зберігатися заморожена продукція повинна за -18 градусів Цельсія і не піддаватися розморожуванню.
  3. Начинка в бендериках з м'ясом завжди займає щонайменше близько четвертої частини всього виробу.

А тепер, якщо всі параметри відповідає необхідним критеріям, поговоримо про те, як приготувати заморожені бендерики з м'ясом.

 

Як приготувати бендерики напівфабрикати з м'ясом заморожені на сковороді

Часто виробники заморожених напівфабрикатів створюють великий асортимент продукції, серед якої розрізняють не тільки бендерики з м'ясом або сиром, але так само з куркою і печінкою. Крім того, асортиментний ряд меню включає також смачні вареники з солоними та солодкими начинками, картопляні зрази, курячі ніжки, голубці, пироги або навіть кримські чебуреки. Але найулюбленішими для багатьох, все ж таки є бендерики з м'ясом в духовці. Вони досить соковиті та ніжні, а хрумка скоринка тільки надає виробам особливого смаку.

 

Налисники з сирим м'ясом загорнуті трикутником і є тими самими бендерками 

Бендерики йдуть із сирим м'ясним фаршем, як для пельменів чи хінкалі і тому їх потрібно піддавати серйозній термічній обробці.

Їх можна приготувати в мікрохвильовій печі, мультиварці, духовці, але провірений і найулюбленіший багатьма спосіб - це підсмажити їх до золотистої скоринки на сковороді.

Також дуже смачно виходять смажені на сковороді пельмені.

 

Скільки смажити заморожені бендерики з м'ясом на пательні?

  1. Сковороду потрібно розігріти на невеликому вогні з додаванням олії.
  2. Викласти бендерики у замороженому вигляді та обов'язково щільно закрити кришкою.
  3. Смажити потрібно саме на маленькому вогні протягом, приблизно 12-15 хвилин, при цьому потрібно регулярно перевертати конвертики з м'ясом кожні 2-3 хвилини.

Для прискорення процесу приготування деякі господині з самого початку додають зовсім небагато води і поки вода википає, бендерики з м'ясом швидше протушковуються під кришкою.

Але все ж таки більш дієвим способом і відповіддю на питання, як готувати м'ясні бендерики напівфабрикати, є двоступінчастий процес приготування у мікрохвильовці та на пательні під кришкою.

 

Сам процес приготування заморожених бендериків із м'ясом складається з двох етапів:

  1. Відтавання бендериків з м'ясом у мікрохвильовій печі на повній потужності протягом, як мінімум 3 хвилин, щоб усередині кожного виробу, м'ясна начинка повністю розморозилася, тобто вони стали м'якими і податливими.
  2. Розморожені бендерики з м'ясом відправляють на добре розігріту сковороду і на середньому або навіть нижче за середній вогонь під кришкою, обсмажують їх 12-15 хвилин до золотистої скоринки з обох боків, постійно перевертаючи кожні 2-3 хвилини.

А для любителів панірування чи кляру ми в наступній статті розповімо про те, як приготувати бендерики з куркою в клярі та особливості приготування творожних сирників, чизкейків, панкейків та запіканок для швидкого сніданку.

Смачного!