Картопля по-селянськи - це проста і ситна страва, яка ніколи не вийде з моди. Традиційно готують його з простих та доступних інгредієнтів: картоплі, цибулі, моркви та спецій. Цю страву можна приготувати як на швидку руку, так і на велике свято.
Інгредієнти для приготування картоплі по-селянськи на сковороді
- 1 кг картоплі
- 2 середні цибулини
- 2 середні моркви
- 3 столові ложки соняшникової олії
- 1 столова ложка вершкового масла
- 1 чайна ложка солі
- 1/4 чайної ложки меленого чорного перцю
- 1/4 чайної ложки меленої паприки
- 1/4 чайної ложки меленого коріандру
Покрокове приготування картоплі:
- Очистіть картоплю, моркву та цибулю, наріжте картопля кубиками або часточками, а цибулю та моркву – дрібними шматочками.
- Розігрійте олію у великій сковороді на середньому вогні, додайте цибулю і моркву і обсмажте до м'якості, приблизно 5-7 хвилин.
- Додайте до овочів картоплю, посоліть, поперчіть, додайте паприку та коріандр та перемішайте всі інгредієнти.
- Зменшіть вогонь до мінімуму, додайте вершкове масло і накрийте кришкою сковороду.
- Готуйте картоплю, періодично помішуючи, поки вона стане м'якою і золотистою, приблизно 30-40 хвилин.
Готову картоплю по-селянськи можна подавати гарячою на стіл, посипавши свіжою зеленню. Це чудова страва для вечері чи обіду в будній день та на святковий стіл, яка не залишить нікого байдужим.