Картопля по-селянськи з часником запечена в духовці: простий і смачний рецепт

Картопля по-селянськи з часником - це одна з найулюбленіших страв у сім'ях на кожен день або як святкове меню. Традиційно готують її на сковороді, але ми пропонуємо вам простий і смачний рецепт запеченої в духовці картоплі по-селянськи з часником.

Інгредієнти для картоплі по-селянськи запеченої в духовці

  • 1 кг картоплі
  • 1 велика цибулина
  • 3-4 зубчики часнику
  • 4 столові ложки рослинної олії
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/2 чайної ложки меленого чорного перцю
  • зелень для прикраси

Приготування картоплі по-селянськи з часником

  1. Наріжте картоплю великими шматками, цибуля - півкільцями, часник - тонкими скибочками.
  2. Змішайте разом олію, сіль і перець, потім додайте картоплю, цибулю та часник, ретельно перемішайте.
  3. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  4. Викладіть суміш на лист для запікання, розподіліть по поверхні і відправте в розігріту духовку на 45-50 хвилин, поки картопля не стане золотистою і хрусткою.
  5. Періодично перемішуйте картоплю, щоб вона запікалася рівномірно.
  6. Коли картопля готова, дістаньте її з духовки, посипте свіжою зеленню та подайте на стіл.

Смачного! Картопля по-селянськи з часником, запечена в духовці, готова до вживання.