Дуже легкий та освіжаючий літній салат з цікавою оригінальною заправкою, яка багатьом припаде до смаку. Готується дуже швидко, не більше 10-15 хвилин із низькокалорійних вітамінізованих продуктів. Безсумнівно, підійде на сніданок або вечерю для любителів здорового способу життя, які дотримуються правильного харчування і при цьому хочуть отримати від їжі максимум вітамінів та користі. Подається з різними постними блюдами пельменями з риби, зразами картопельними з тушкованою капустою чи грибами, голубцями з грибами, або котлетами вівсяними з броколі та грибами.
На 4 порції знадобиться
- Пучок салатного листя, сорт будь-який – 150 гр;
- помідори сорту чері - 10 шт;
- ялтинська цибуля – 0,5 шт;
- огірки – 3-4 свіжих чи малосольних.
Для заправки
- Волоські горіхи – 75 гр очищених;
- часник – 2 зубки;
- винний оцет червоний – 30 мл;
- базилік – 3 гілочки;
- олія рослинна або оливкова – 30 мл;
- спеції за смаком.
Готуємо
- Листя салату та всі овочі по черзі ополіскуємо. Далі в прозорий салатник нарізаємо огірки та томати довільними шматочками.
- Ялтинська цибуля шаткуємо півкільцями, бажано тоненькими. Салатне листя теж ріжемо довільно - і в салат.
- Для горіхової заправки дрібно рубаємо ножем волоські ядра. До них видавлюємо через прес часник і потім, додавши сіль та перець, перетираємо до кашки.
- У горіхову суміш вливаємо винний оцет, олію, все добре перемішуємо або краще перекладаємо в баночку відповідного розміру, щільно закриваємо кришкою і гарненько збовтуємо.
- Наприкінці приготування, посипаємо готовий салат нашаткованим базиліком і заливаємо горіховим соусом, щоб салат добре просочився. Перемішуємо інгредієнти, коли страва на столі, щоб підняти з дна всю заправку.
Дуже ароматно, смачноТа поживно!