Пропонуємо до вашої уваги досить оригінальний, низькокалорійний та смачний салат буряк фета з медово-лимонно-гірчичною заправкою та смачними кедровими горішками. Його пікантний і водночас гостренький смак, нікого не залишить байдужим. Цілком підходить на сніданок або вечерю для любителів здорового харчування та людей, які стежать за своєю вагою.
На 3 порції вам знадобиться
- Варений або запечений буряк – 1 шт;
- сир фета (можна замінити адигейським сиром) - 75 гр;
- зелений салат – 1 пучок;
- кедрові горішки або насіння гарбуза – 1 столова ложка.
Для заправки
- Олія оливкова – 3 столові ложки;
- гірчиця зернова – 1 чайна ложка;
- мед світлий - 1 чайна ложка;
- сік лимона – 1 столова ложка;
- перець та сіль – на ваш смак.
Готуємо
- Всі інгредієнти для заправки відправляємо в невелику скляну баночку, щільно закриваємо і добре струшуємо, тоді всі інгредієнти добре та якісно перемішуються. Після цього ставимо в холодильник для охолодження.
- Буряк заздалегідь відварюємо або запікаємо у фользі – у духовці. Повністю остиглий коренеплід очищаємо і шаткуємо на тарілку тоненькою стружкою або соломкою.
- Додаємо фету, порізану шматочками або кубиками, потім салатне листя, хаотично рвемо на приблизно рівні частини. Горіхи підсушуємо на розігрітій сковорідці, але без додавання олії.
- Висипаємо їх у салат.
- Витягуємо добре охолоджену банку із заправкою з холодильника, ще раз збовтуємо і виливаємо весь вміст із банки на салат, після злегка перемішуємо – і одразу на стіл.
Смачного!