Салат з буряка з фетою та гірчичною заправкою

Пропонуємо до вашої уваги досить оригінальний, низькокалорійний та смачний салат буряк фета з медово-лимонно-гірчичною заправкою та смачними кедровими горішками. Його пікантний і водночас гостренький смак, нікого не залишить байдужим. Цілком підходить на сніданок або вечерю для любителів здорового харчування та людей, які стежать за своєю вагою.

 

На 3 порції вам знадобиться

  • Варений або запечений буряк – 1 шт;
  • сир фета (можна замінити адигейським сиром) - 75 гр;
  • зелений салат – 1 пучок;
  • кедрові горішки або насіння гарбуза – 1 столова ложка.

 

Для заправки

  • Олія оливкова – 3 столові ложки;
  • гірчиця зернова – 1 чайна ложка;
  • мед світлий - 1 чайна ложка;
  • сік лимона – 1 столова ложка;
  • перець та сіль – на ваш смак.

 

Готуємо

  1. Всі інгредієнти для заправки відправляємо в невелику скляну баночку, щільно закриваємо і добре струшуємо, тоді всі інгредієнти добре та якісно перемішуються. Після цього ставимо в холодильник для охолодження.
  2. Буряк заздалегідь відварюємо або запікаємо у фользі – у духовці. Повністю остиглий коренеплід очищаємо і шаткуємо на тарілку тоненькою стружкою або соломкою.
  3. Додаємо фету, порізану шматочками або кубиками, потім салатне листя, хаотично рвемо на приблизно рівні частини. Горіхи підсушуємо на розігрітій сковорідці, але без додавання олії.
  4. Висипаємо їх у салат.
  5. Витягуємо добре охолоджену банку із заправкою з холодильника, ще раз збовтуємо і виливаємо весь вміст із банки на салат, після злегка перемішуємо – і одразу на стіл.

Смачного!