Смачний, легкий та низькокалорійний збалансований салат з оригінальною маковою заправкою. Він готується швидко, при цьому має низьку калорійність, інгредієнти в ньому – суцільні вітаміни та користь. Напевно, варто подумати та спробувати його приготувати на сніданок або легку вечерю, адже це саме те, що потрібно прихильникам, правильного різнобічного харчування - різноманітно, корисно та головне, смачно! Як основну страву можна подати легкий овочевий супчик, а до салату подати низькокалорійні котлети з броколі та грибами.
На 4 порції знадобиться
- Молода капуста, білокачанний сорт - 1 маленький качанчик;
- огірок свіжий – 2 шт.;
- помідорки-черрі - 5-6 шт.;
- відварена куряче філе – 300 гр;
- Зелень кріп - півпучка;
- редис – 8-10 шт.
Для заправки салату
- Оливкова олія – 60 мл;
- лайм чи лимон – половинка середнього;
- мак кондитерський – 1 чайна рівна ложка без гірки;
- гірчиця – 1 чайна ложка готової;
- цукор – за смаком;
- перець та сіль.
Порядок приготування салату з куркою, капустою та оригінальною маковою заправкою
- Для соусу в окремій невеликій ємності збиваємо олію з маком, лимонним соком, гірчицею, спеціями. Пробуємо та підсолоджуємо цукром на свій смак.
- Беремо достатній за обсягом гарний салатник. Тоненько шинкуємо в салатник молоду капусту на великій тертці. Ледве розминаємо її руками, щоб випустила сік.
- Далі у салатник з нашинкованою капустою, відправляємо заздалегідь відварену охолоджену курочку, попередньо порізану невеликими кубиками, приблизно 7 * 7мм.
- Потім ріжемо помиті огірки та редис досить тонкою соломкою або кільцями, як вам більше подобається, викладаємо в салат. Помідорки розрізаємо навпіл, посипаємо все подрібненим кропом.
- І виливаємо слідом зроблену заправку.
- Добре, але без фанатизму перемішуємо та подаємо на стіл.