Салат з молодої капусти з куркою та пікантною маковою заправкою

Смачний, легкий та низькокалорійний збалансований салат з оригінальною маковою заправкою. Він готується швидко, при цьому має низьку калорійність, інгредієнти в ньому – суцільні вітаміни та користь. Напевно, варто подумати та спробувати його приготувати на сніданок або легку вечерю, адже це саме те, що потрібно прихильникам, правильного різнобічного харчування - різноманітно, корисно та головне, смачно! Як основну страву можна подати легкий овочевий супчик, а до салату подати низькокалорійні котлети з броколі та грибами.

 

На 4 порції знадобиться

  • Молода капуста, білокачанний сорт - 1 маленький качанчик;
  • огірок свіжий – 2 шт.;
  • помідорки-черрі - 5-6 шт.;
  • відварена куряче філе – 300 гр;
  • Зелень кріп - півпучка;
  • редис – 8-10 шт.

 

Для заправки салату

  • Оливкова олія – 60 мл;
  • лайм чи лимон – половинка середнього;
  • мак кондитерський – 1 чайна рівна ложка без гірки;
  • гірчиця – 1 чайна ложка готової;
  • цукор – за смаком;
  • перець та сіль.

 

Порядок приготування салату з куркою, капустою та оригінальною маковою заправкою

  1. Для соусу в окремій невеликій ємності збиваємо олію з маком, лимонним соком, гірчицею, спеціями. Пробуємо та підсолоджуємо цукром на свій смак.
  2. Беремо достатній за обсягом гарний салатник. Тоненько шинкуємо в салатник молоду капусту на великій тертці. Ледве розминаємо її руками, щоб випустила сік.
  3. Далі у салатник з нашинкованою капустою, відправляємо заздалегідь відварену охолоджену курочку, попередньо порізану невеликими кубиками, приблизно 7 * 7мм.
  4. Потім ріжемо помиті огірки та редис досить тонкою соломкою або кільцями, як вам більше подобається, викладаємо в салат. Помідорки розрізаємо навпіл, посипаємо все подрібненим кропом.
  5. І виливаємо слідом зроблену заправку.
  6. Добре, але без фанатизму перемішуємо та подаємо на стіл.