Салат «Айсберг» з маслинами та яйцем під медовою заправкою

Пропонуємо спробувати самостійно зробити оригінальний, легкий, свіжий, просто чудовий салат із гірчично-медовим смаком на сніданок. Це просто знахідка для тих, хто дотримується правильного харчування та стежить за своїм раціоном, дуже хороша і смачна знахідка, що зовсім не впливає на фігуріу та здоров'я.

 

На 3-4 порції знадобиться

  • Салатний качанчик «Айсберг» - половинка;
  • горошок молодий банковий або свіжий зі стручків – 110 гр;
  • тунець (консерви у власному соку) – 150 гр;
  • рожеві помідори – 2 шт;
  • маслини без кісточки - 10-12 шт;
  • перепелине яйце – 8 шт (або куряче – 2-3 шт).

 

Для заправки необхідно

  • Оцет яблучний – 50 мл;
  • гірчиця зернова – 25 гр;
  • олія оливкова – 3 столові ложки;
  • мед – 1 десертна ложка;
  • орегано сушений – 2-3 дрібки;
  • сіль.

 

Готуємо

  1. У невеликій баночці з'єднуємо всі продукти для заправки, закриваємо кришкою, трясемо і, відповідно, все ретельно перемішуємо. Ставимо поки що в холодильник для охолодження.
  2. Ополіскуємо качан капусти айсберга, роз'єднуємо на листя, яке обсушуємо від крапель та кладемо в салат, попередньо розірвавши його листя руками на шматочки.
  3. Заздалегідь відварені яйця нарізаємо - додаємо теж салатну миску. Потім туди відправляємо порізані часточками помідори та горошок – у хаотичному порядку.
  4. Зверху викладаємо тунця, розділеного на невеликі шматочки, та маслини без кісточок. Якщо є бажання – розріжте їх на половинки.
  5. Дістаємо з холодильника охолоджений гірчично-медовий соус та щедро заправляємо салат прямо з банки. Акуратно все перемішуємо та подаємо до столу салат «Айсберг» з маслинами та яйцем під медово-гірчичною заправкою.

СмачноТа - легко!