Пропонуємо спробувати самостійно зробити оригінальний, легкий, свіжий, просто чудовий салат із гірчично-медовим смаком на сніданок. Це просто знахідка для тих, хто дотримується правильного харчування та стежить за своїм раціоном, дуже хороша і смачна знахідка, що зовсім не впливає на фігуріу та здоров'я.
На 3-4 порції знадобиться
- Салатний качанчик «Айсберг» - половинка;
- горошок молодий банковий або свіжий зі стручків – 110 гр;
- тунець (консерви у власному соку) – 150 гр;
- рожеві помідори – 2 шт;
- маслини без кісточки - 10-12 шт;
- перепелине яйце – 8 шт (або куряче – 2-3 шт).
Для заправки необхідно
- Оцет яблучний – 50 мл;
- гірчиця зернова – 25 гр;
- олія оливкова – 3 столові ложки;
- мед – 1 десертна ложка;
- орегано сушений – 2-3 дрібки;
- сіль.
Готуємо
- У невеликій баночці з'єднуємо всі продукти для заправки, закриваємо кришкою, трясемо і, відповідно, все ретельно перемішуємо. Ставимо поки що в холодильник для охолодження.
- Ополіскуємо качан капусти айсберга, роз'єднуємо на листя, яке обсушуємо від крапель та кладемо в салат, попередньо розірвавши його листя руками на шматочки.
- Заздалегідь відварені яйця нарізаємо - додаємо теж салатну миску. Потім туди відправляємо порізані часточками помідори та горошок – у хаотичному порядку.
- Зверху викладаємо тунця, розділеного на невеликі шматочки, та маслини без кісточок. Якщо є бажання – розріжте їх на половинки.
- Дістаємо з холодильника охолоджений гірчично-медовий соус та щедро заправляємо салат прямо з банки. Акуратно все перемішуємо та подаємо до столу салат «Айсберг» з маслинами та яйцем під медово-гірчичною заправкою.
СмачноТа - легко!