Пропонуємо на ваш розгляд ніжну пишну запіканку з сиру з лісовими ягідками. Ситна оригінальна й дуже смачна домашня страва, яка підійде на сніданок для кількох людей. Можна приправити не тільки сметанкою, згущеним молоком, але й домашнім джемом, варенням або тертим шоколадом.
На 7-8 шматочків запіканки з домашнього сиру у поєднанні з лісовими ягодами знадобиться
- Сир фермерський творожний - 700 гр;
- лохина або інші лісові ягоди – 120 гр;
- цукор – 5 столових ложок;
- пластівці кукурудзяні дрібного помелу – 1 склянка;
- яйця курячі – 4 шт. свіжі;
- крохмаль, також кукурудзяний (можна взяти й картопляний) - 1 столова ложка;
- олія або маргарин - 1 столова ложка для змащування.
Готуємо з задоволенням
- Яйця та цукор відправляємо в миску. Збиваємо міксером і додаємо творожний сир, не вимикаючи прилад. Доводимо масу до кремоподібної суміші.
- У піалі висипаємо крохмаль та обвалюємо в ньому лохину або інші ягоди. Акуратно вмішуємо в сирну масу і потім, теж обережно, вносимо пластівці. Розмішуємо.
- Форму зсередини обмазуємо олією, переправляємо туди тісто та верхівку розрівнюємо лопаткою. Встановлюємо форму з масою в центр глибокого дека. У нього наливаємо гарячу воду так, щоб вона дійшла до верху форми, але не потрапила до запіканки. Ставимо в духовку, включену на 160 ° С і готуємо рівно годину.
- Виймаємо лист з формою, дістаємо лопаткою пишну сирну запіканку з лісовими ягодами на блюдо, остуджуємо та до подачі тримаємо 1-2 години в холодильнику.
- Звичайно, цей варіант запеченої у духовці запіканки можна подавати і гарячим, але в охолодженому вигляді буде смачнішим – можна навіть подати, як десерт на святковий стіл!
СмачноТА - святково!