Пишна сирна запіканка з лісовими ягодами

Пропонуємо на ваш розгляд ніжну пишну запіканку з сиру з лісовими ягідками. Ситна оригінальна й дуже смачна домашня страва, яка підійде на сніданок для кількох людей. Можна приправити не тільки сметанкою, згущеним молоком, але й домашнім джемом, варенням або тертим шоколадом.

 

На 7-8 шматочків запіканки з домашнього сиру у поєднанні з лісовими ягодами знадобиться

  • Сир фермерський творожний - 700 гр;
  • лохина або інші лісові ягоди – 120 гр;
  • цукор – 5 столових ложок;
  • пластівці кукурудзяні дрібного помелу – 1 склянка;
  • яйця курячі – 4 шт. свіжі;
  • крохмаль, також кукурудзяний (можна взяти й картопляний) - 1 столова ложка;
  • олія або маргарин - 1 столова ложка для змащування.

 

Готуємо з задоволенням

  1. Яйця та цукор відправляємо в миску. Збиваємо міксером і додаємо творожний сир, не вимикаючи прилад. Доводимо масу до кремоподібної суміші.
  2. У піалі висипаємо крохмаль та обвалюємо в ньому лохину або інші ягоди. Акуратно вмішуємо в сирну масу і потім, теж обережно, вносимо пластівці. Розмішуємо.
  3. Форму зсередини обмазуємо олією, переправляємо туди тісто та верхівку розрівнюємо лопаткою. Встановлюємо форму з масою в центр глибокого дека. У нього наливаємо гарячу воду так, щоб вона дійшла до верху форми, але не потрапила до запіканки. Ставимо в духовку, включену на 160 ° С і готуємо рівно годину.
  4. Виймаємо лист з формою, дістаємо лопаткою пишну сирну запіканку з лісовими ягодами на блюдо, остуджуємо та до подачі тримаємо 1-2 години в холодильнику.
  5. Звичайно, цей варіант запеченої у духовці запіканки можна подавати і гарячим, але в охолодженому вигляді буде смачнішим – можна навіть подати, як десерт на святковий стіл!

СмачноТА - святково!