Паска запечена з кисломолочного сиру з родзинками, цукатами та пісочним печивом

Паска сирна запечена з цукатами, родзинками та пісочним печивом готується буквально за лічені години. На відміну від інших сирних великодніх виробів, цю страву не потрібно ховати в холодильник, а можна насолодитися вже після повного охолодження. Але навіть у цьому випадку паска, нічим не поступається іншим видам таких же кулінарних виробів у соковитості, ніжності та апетитності. А якщо ви додасте до неї все своє кохання та турботу до рідних, смак запеченої страви ще більше перетвориться!

Ця рум'яна, ароматна та приємна на смак їжа стане головною прикрасою вашого столу, оскільки приваблює всіх своїм насиченим та яскравим зовнішнім виглядом. Вся справа в тому, що ніжна пасочка - це символ світлого свята Великодня, тому вже містить дух любові і домашнього тепла. До того ж, ви можете трохи перетворити свою страву, додавши в неї родзинки, мигдаль чи фрукти. А ще ви можете приготувати паску горіхову з сиром або ніжну паску з сиром та ківі та ще більше здивувати своїх близьких незвичайними великодніми стравами.

Ароматна сирна паска, яка не шкодить фігурі - простий покроковий рецепт.

 

Продукти:

  • сир домашній кисломолочний – 750 г;
  • крохмаль – 45 грам;
  • яйця курячі – 5 штук;
  • родзинки – по 30 грамів світлого та темного сорту;
  • цукати цитрусові – 2 столові ложки;
  • цукор – 5 столових ложок;
  • пісочне печиво – 2 штуки;
  • рослинна олія.

 

Приготування

  1. Сир загорніть в марлю, закрутіть щільним вузлом та помістіть у сито або друшляк, придавивши зверху гнітом, наприклад, пляшкою з водою. Друшляк помістіть в миску, залиште споруду на 2 години.
  2. Після того, як з сиру витече сироватка, протріть продукт через сито.
  3. Промийте родзинки гарячою водою, обсушіть та обсипте крохмалем. Додайте родзинки та цукати в сир.
  4. Відокремте жовтки від білків і в окремому посуді розітріть з половиною заявленої норми цукру. Цей склад додайте до сиру та перемішайте.
  5. Свіжі яєчні білки збийте вінчиком або міксером до стійких піків, поступово додайте залишки цукру. По чайній ложечці, дуже дбайливо, домішайте білкову піну до сиру.
  6. Рослинним маслом обробіть форму для запікання. Подрібніть печиво в дрібну крихту і притрусіть нею форму зсередини.
  7. Викладіть туди сирну масу, поставте в духовку (увімкніть її заздалегідь, щоб вона добре прогрілася при t 180 градусах), запікайте паску 35-40 хв. Після остигання викладіть на блюдо і прикрасьте, як забажаєте.