Варена Великодня паска з мигдалем, родзинками та ваніліном

Варена сирна пасха з родзинками, ваніліном та мигдалем - це дуже ніжна і неймовірно смачна святкова страва ніжного білого кольору, є яскравим доповненням великоднього столу. Виріб має насичений мигдальний смак із солодким відтінком. Викладати таку пасху можна гіркою, прямокутником, овалом або квадратом, все залежить від форми, яку ви використовуєте для приготування страви.

Готується такий шедевр, по нижче розписаному рецепту із сиру, цукру, яєць та сметани з додаванням мигдалю, родзинок та апельсинової цедри. Таке контрастне поєднання солодких родзинок, ніжного горіха та кислуватої цедри надає страві унікального незвичайного смаку, який неможливо ні з чим порівняти. Дивуйте своїх близьких та готуйте цю страву із задоволенням!

А ще ви можете створити паску горіхову з сиром або ніжну сирну паску з ківі і показати свою безмежну любов до рідних людей.

 

Продукти:

  • сир кисломолочний 9-12% - 2 кг;
  • яйця курячі – 8 штук;
  • сметана 20% - 800 грам;
  • масло вершкове – 400 грам;
  • цукор-пісок – 600 грам;
  • товчені ядерця мигдалю – 0,5 склянки;
  • родзинки великі - 4 столові ложки;
  • ванілін – 0,5 чайні ложки.

 

Приготування

  1. У протертий через дрібне сито кисломолочний домашній або магазинний сир додайте сметану, курячі яйця та вершкове масло, що полежало деякий час при кімнатній температурі, трохи розм'якшене. Перемішайте гарненько ложкою і в вогнетривкому посуді поставте на слабкий вогонь.
  2. Безперервно помішуючи, нагрійте суміш майже до кипіння і, обережно знявши з конфорки, якнайшвидше остудіть. Для цього можете поставити ємність із масою в тазик із крижаною водою з льодом.
  3. У процесі охолодження продовжуйте мішати. Як тільки маса повністю охолоне, додайте подрібнений мигдаль, цукор, родзинки (їх можна заздалегідь ошпарити окропом) та ванілін.
  4. Лопаткою перемішайте та щільно покладіть масу у форму, застелену харчовою плівкою або клаптем марлі. Зверху покладіть гніт та поставте варену паску на холод – на 20-24 години.

Смачно та поживно скуштувати таку пасочку з чаєм, або кофе на сніданок.