Паска з топленого сиру з кардамоном та цедрою апельсина

Страва це великоднє. Готувати його треба з любов'ю та ласкою. І зветься воно сирною паскою. Смачний символ Світлого Воскресіння має бути на святковому столі з самого ранку у кожному домі. Готується вона напередодні великого свята з топленого домашнього сиру з невеликою кількістю кардамону, ряжанки та цедри апельсина або мандарину. Ви можете здивувати своїх рідних, близьких і вибрати на святковий сніданок не тільки запропонований рецепт, але й будь-який інший, чи то сирна запечена, чи паска із мигдалем та ізюмом – вибирати саме вам. Тут головна та обов'язкова умова – готуйте з чистим серцем та гарним настроєм!

 

Продукти:

  • ряженка фермерська – 3 літри;
  • сир 9% жирності - 0,5 кг;
  • цукор – 100 грам або до смаку;
  • масло вершкове 82,5% - 100 грам;
  • кардамон – на кінчику чайної ложечки;
  • подрібнена цедра апельсина або мандарина - 1 чайна ложка без гірки.

 

Приготування

  1. Ряжанку перелийте в каструлю і заваріть до розшарування – коли на поверхні почнуть плавати великі пластівці.
  2. Тоді відкиньте склад на сито, застелене марлею. Потім кінці марлі зав'яжіть і підвісьте грудочки сиру в марлі над мискою, щоб туди капала сироватка. Залиште на годину-півтори у підвішеному стані.
  3. Від отриманого топленого сиру візьміть 1/4 частину і змішайте із звичайним сиром – і вже цю суміш протріть крізь сито.
  4. Далі ніжну субстанцію з'єднайте з м'якою олією, подрібненою цедрою, цукром та кардамоном. Візьміть лопатку та ретельно розімніть й розоріть до кремоподібного стану.
  5. Далі сухою марлею застеліть ємність під паску. На дно і по стінках викладіть чистий топлений сир, а по центру покладіть суміш звичайного та топленого сиру з добавками.
  6. Прикрийте виріб зверху марлею, підставте під форму тарілку, на паску під марлею – гніт. Тримайте в холодильнику 12-14 годин.
  7. Перед подачею, перевернувши форму, викладіть паску з топленого сиру на блюдо. Частування можна прикрасити яскравими цукатами або драже.