У горіховій паскі чудово поєднуються сир і ванілін - це неймовірне задоволення, адже ніжний сирний продукт відмінно доповнює соковитий горіховий смак. А якщо виявити творчість і фантазію в прикрасі виробу, то паска стане ще привабливішою, особливо для перебірливих діток.
Ніжний і соковитий сир поєднується і відмінно доповнює хрусткий горіх, роблячи страву ніжною та ситною одночасно. Вам достатньо буде спробувати невеликий шматочок виробу, щоб вгамувати голод на довгий час!
Ця страва дуже смачна, адже напередодні Великодня, особливо коли ви готуєте із задоволенням, любов'ю та гарним настроєм, їжа набуває і магічної сили!
Якщо хочете здивувати своїх близьких ще більше, приготуйте ніжну пасху з сиром і ківі або варену сирну пасху з мигдалем та родзинками.
Продукти:
- сир зернений 6-9% жирності – 0,6 кг;
- сметана - 220 грам, краще домашня жирна і спробуйте, щоб не кисла;
- цукор – 1 склянка;
- розм'якшене масло - 100 грам;
- свіжі жовтки сирі – 4 штуки;
- горіхи очищені волоські – 1 склянка;
- ванілін – 1 щіпка.
Приготування
- Перемішайте якнайретельніше протертий сир зі свіжими жовтками, ваніліном і розм'якшеним свіжим маслом.
- Окремо з'єднайте сметану й цукор - розітріть, щоб крупинки цукру розтанули.
- Далі обидві суміші – сметанну та сирну – об'єднайте у сотейнику. На плиту і грійте до появи перших бульбашок. Вогонь слабкий, помішуйте дерев'яною лопаткою.
- Горіхи порубати, але не надто дрібно і переправити на суху сковорідку. На невеликій потужності вогню прожаріть кілька хвилин до рум'янцю і остудіть.
- Висипте горіхи в добре змішану сирну масу і ще раз ретельно перемішайте. Перекладіть акуратно сирно-сметанную консистенцію в підготовлену пасочницю з марлею. Кінцями тканини накрийте, а потім придавіть вантажем і відправте пасху в холодильник, встановивши на широку миску, приблизно на 10-12 годин.
Подавати краще за все на сніданок з кавою чи чаєм!
Христос Воскрес! Всім Ангела за трапезою!
Куштуйте смачно та поживно!
Смачного!