Салат «Снігова Королева», який не має конкуренції на новорічному столі

Неперевершений на смак і справді святковий салат. Ваші гості оцінять приємне поєднання інгредієнтів. Салат «Снігова королева» на Новий рік здатний затьмарити собою навіть Олів'є. Оскільки такий салат досить легкий, у ньому використовується дієтичне м'ясо індички або курки, ви можете подавати його з різноманітними гарнірами із круп, макаронних виробів, картоплі. Можна подавати з овочами на грилі або з уже готовою лазанью, люля-кебабом або з картопляними м'ясними або ліверними зразами під овочевим соусом на обід, вечерю та, можливо, навіть смачний і корисний пізній сніданок з яєчнею, тостами та чашкою кави або міцного чаю з рогаликами. Хоча є любителі, які поважають з ранку круасани з різними солоними чи солодкими начинками. Якщо ви вже зацікавлені, то давайте готувати.


Що знадобиться з інгредієнтів:

  • 1 велике філе куриці або індички;
  • 1 салатна цибуля (якщо немає солодкої, тр беремо звичайну цибулю);
  • 4 варені вкруту яйця;
  • 1 упаковка (коробка) вершкового плавленого сиру;
  • 75 мл майонезу;
  • 100 грам солодкої консервованої кукурудзи;
  • сіль / перець.

 

Для маритації на цибулі:

  • чверть чайної ложки солі;
  • чверть чайної ложки цукру;
  • 1 столова ложка яблучного або виноградного оцту;
  • 1 столова ложка охолодженої, попередньо кип'яченої, води.

 

Для оформлення:

  • ягоди брусники або журавлини;
  • петрушка кучерявого сорту.


Етапи підготовки салату «Снігова королева»

  1. Очистіть салатну солодку цибулю і наріжие маленькими кубиками. Якщо ви використовуєте звичайну ріпчасту цибулю, то наріжте в ситечко, обдайте окропом, а потім замаринуйте у чашці інгредієнтами, що зазначені для маринаду. Протягом 15-20 хв.
  2. Почистіть варені яйця заздалегідь і покладіть білки та жовтки на різні тарілки. Додайте до жовтків щіпку солі і перцю, 1 столову ложку майонезу - розітріть шпателем до консистенції пасти. Натріть білки в інший контейнер за допомогою грубої терки.
  3. З’єднайте плавлений вершковий сир із столовою ложкою майонезу. І також розітріть шпателем до стану однорідного крему.
  4. Пошинкуйте варену курку або індичку дрібними смужками.
  5. Злийте рідину із контейнера з солодкою кукурудзою.
  6. Покладіть кулінарне кільце або круглу форму зроблену з картону або фольги потрібного вам діаметру. Покладіть перший шар на посуд - через кільце - половину м’яса, змастіть його майонезом. Наступним шаром покладіть солодку або мариновану ріпчасту цибулю. Зверзу додайте трохи майонезу і меленого перцю.
  7. Далі - розтерті жовтки, потім решту курки або індички, знову ж таки майонез. Далі покладіть вершковий сир (1/3 відкладіть для прикрашання). Зверху кукурудзу та натерті білки - 1/3 також візьміть для прикрашання.
  8. Обережно видаліть кільце та прикрасьте салат: з’єднайте відкладені частини вершкового сиру і натерті білки. Ретельно перемішайте виделкою та зкатайте 4-5 маленьких кульок. Покладіть на салат у довільному порядку та прикрасьте червоними ягодами та зеленню петрушки.
  9. Салат «Снігова королева» стане ще смачнішим, якщо він постоїть перед подачею пару годин у холодильнику.

Смачного!