Домашні рогалики з джемом

Ці рогалики нереально смачні, м'які, пишні. І начинка чудова - ягідний джем або яблучне чи сливове повидло, а ось з яких ягід чи фруктів, вибирайте на свій смак. Тісто дріжджове, отже, вимагає часу на підйом. Але очікування того варте, адже ви зможете порадувати домочадців дивовижною домашньою випічкою вже на сніданок.

 

На 30-32 шт по-домашньому виготовлених рогаликів з джемом вам знадобиться

  • Борошно в/с - 725 гр;
  • Маргарин «Пампушка» для випічки – 240 гр;
  • Молоко, підігріте до 28-30 ° С - 200 мл;
  • Цукор – 3 столові ложки;
  • Маленький пакетик сухих дріжджів чи дріжджі «живі» – 90 гр.

 

Для начинки рогаликів

  • Сіль дрібна – 1 щіпка;
  • Насіння кунжуту або крупний коричневий цукор для обсипання;
  • Жовток сирий – 1 шт;
  • Фруктово-ягідний джем (або повидло з яблук, чорниці, малини, полуниці чи лохини).

 

Як готувати: покроковий рецепт

  1. У підігріте молоко всипати цукор і додати дріжджі. Зібрати трохи, щоб крупинки розчинилися, накрити і прибрати в тепле місце - щоб дріжджі почали діяти - десь на 15-20 хвилин.
  2. Далі в опару викласти маргарин кімнатної температури та сіль. Добре перемішати і просіяти до складу біле борошно. Вимісити м'яке та «живе» (тобто податливе) тісто. Накрити і повернути в тепло - але тепер вже на 1,5 або 2 години.
  3. Після підйому тісто обминати не потрібно, а раз поділити на чотири порції. Взяти першу частину і розкотити в коло діаметром близько 32 см. Поки триває робота з однією порцією тіста, решту треба тримати прикритими серветкою або плівкою.
  4. Отже, розкочене коло (товщина його, до речі, має бути близько 5 мм) розрізати на 8 рівних секторів (трикутників). З широкого боку кожної заготовки розмістити по чайній ложці ягідного джему або повидла.
  5. Як звернути рогалики з повидлом? Дріжджові міні круасани з повидлом, починають завертати від широкого краю до вузького. 
  6. Перекласти на лист пергаменту, постелений на деку, і зробити таким же чином решту рогаликів з джемовою чернічною, вишневою, полунично-ягідною, або яблучною начинкою.
  7. Запустити на прогрів духовку, вказати градус 190-200 °С. Рогалики змастити сирим свіжим жовтком яйця курки, посипати поверх нього кунжутом і випікати частування близько 20-22 хвилин. Якщо немає кунжуту, посипати домашні рогалики з ягідним джемом можна коричневим цукром – але вже після того, як спекти.


Це смачно та поживно!

Теплого вам чаювання зі смачною випічкою!