Цікавий та дуже смачний пиріг родом з Англії. Особливо можна відзначити цікаву варіацію – додані не лише крихта з тіста та фрукти, в даному випадку яблука, але трохи ніжного сиру. Такою випічкою можна побалувати себе і у будні, і у свята. Чудово поєднується на сніданок з кавою!
Що потрібно для сирного яблучного крамбла
- Борошно – 140 гр;
- масло вершкове найвищого гатунку – 90 гр;
- великі яблука солодких та соковитих сортів – 2 шт;
- напівтвердий сир (можна взяти сулугуні, адигейський тощо) - 160 гр;
- цукор – 1 столова ложка з верхом чи до смаку.
Приготування оригінального яблучного крамбла із сиром
- Великою терткою подрібнюємо сир. Ділимо всю порцію навпіл.
- Зрізаємо з яблук шкірку, видаляємо насіння, шаткуємо фрукти тоненькими часточками.
- У мисці з'єднуємо холодну олію, цукор та борошно. Перетираємо в дрібну крихту.
- Швидко застилаємо пергаментом форму діаметром 20 або 22 см. Розподіляємо по пергаментній підстилці одну частину сиру, зверху кладемо часточки яблук, потім другу частину сиру. І покриваємо все масляно-борошняною крихтою.
- Духовку запускаємо на прогрів, піднімаємо температуру до 180 °С. Чекаємо нагріву, відправляємо в духовку форму та випікаємо яблучний крамбл із сиром близько 20 хвилин. З форми дістаємо оригінальний пиріг, коли вже охолоне до теплого, а чи не холодного стану. Спробуйте – це справді смачно!
СмачноТа неймовірна особливо з кофе, або свіжозавареним чаєм на сніданок!
Можливо вранці поєднати з налисниками, або сирничками з фруктовим йогуртом.
Смачного вам!