Ніжна сирна запіканка з кокосом та манкою

Пропонуємо вашій увазі рецепт найніжнішої запіканки з манкою та кокосовою стружкою, який підходить навіть дітям. Добре в поєднанні з домашнім варенням, згущеним молоком або свіжозірваними з куща ягодами. Повноцінний калорійний сніданок на кілька людей. Отже, почнемо.

 

На 7-8 шматочків запіканки з ніжного сиру з манкою та кокосом знадобиться

  • Сир творожний кисломолочний 5-9% - 1 кг;
  • цукор-пісок білий – 1 склянка;
  • ванільний цукор – 1 чайна ложка;
  • стружка кокосова – 3 столові ложки;
  • манна крупа – 2 столові ложки;
  • крохмаль кукурудзяний – 2 столові ложки;
  • яйця свіжі – 4 шт.;
  • масло топлене або звичайне вершкове – щоб обробити форму.

 

Готуємо з любов'ю та задоволенням

  1. У великій емальованій мисці ретельно збиваємо яйця з двома видами цукру, з ванільним та звичайним, щоб крупинки повністю розчинилися. Викладаємо поступово ніжний, смачний сир творожний та продовжуємо збивати, щоб у результаті вийшов пишний крем.
  2. Додаємо в масу стружку кокоса, манку, крохмаль та ретельно вимішуємо вже лопаткою, краще дерев'яною – до повної однорідності.
  3. У форму кидаємо вершкове масло та ретельно обмазуємо всю форму зсередини. Перекладаємо суміш для запіканки, пригладжуємо широкою лопаткою і ставимо в працюючу духову шафу на 45-50 хвилин. Виставляємо градус запікання – 180 °С.
  4. При подачі, вже розрізавши ніжну запіканку з манкою, кокосом та сиром на порції, можна прикрасити блюдо будь-якими сезонними ягідками – наприклад, полуничками, виноградинами, лохиною чи смородиною. А можна й цілими ягідками з улюбленого варення чорниці чи вишні.

Це смачно та поживно, особливо з свіжозавареним чаєм або кофе на сніданок з солодким соусом, варенням чи джемом!