Повітряна шоколадна запіканка з сиру виходить пишною та надзвичайно ніжною. Смаком більше нагадує чудовий десерт, ніж звичайний звичайний сніданок. З такої страви, навіть найвибагливіші їдоки із задоволенням почнуть свій день.
Давайте готувати сирну запіканку: рецепт
На 7-8 шматочків знадобиться:
- домашній сир 9% - 800 г;
- яйця курячі свіжі – 4 шт.;
- какао - 4 столові ложки;
- цукор звичайний – 180 г;
- цукор ванільний - досить 1 невеликого пакетика;
- борошно - 3 столові ложки;
- вершкове масло - 30 г для змащування форми, в якій випікатиметься сирна запіканка з шоколадом.
Готуємо покроково
- Яйця з'єднуємо зі звичайним та ванільним цукром. На високій швидкості опрацьовуємо міксером протягом хвилини. Викладаємо в суміш ніжний кисломолочний сир та знову збиваємо, трохи зменшивши швидкість, до отримання крему.
- Далі у сирний склад додаємо борошно і вже ручним вінчиком або виделкою, доводимо масу до однорідності. Розділяємо її на дві порції, в одну всипаємо какао та розмішуємо. Друга порція залишиться світлою.
- У форму для запіканки кладемо шматочок масла, що підтанув, та ретельно промазуємо їм дно і стіночки посудини, в якій випікатиметься сирна запіканка з шоколадом. У середину форми великою ложкою або ополоником викладаємо темне тісто – частину. А поверх нього – у центр – світле. Його приминаємо, щоб воно просунулося до країв шоколадного.
- На світле тісто знову викладаємо шоколадне, потім знову світле. І так чергуємо, поки обидві порції тіста не закінчаться.
- У цей час, поки викладаємо заготівку у форму, включаємо духову шафу, t 180 С. Ставимо, коли нагріється, форму у духовку та готуємо смачну сирну запіканку з шоколадом 45 хвилин (час може бути іншим - залежить від вашої духовки). Перед подачею розсікаємо ножем на красиві рівні трикутні шматочки, а зверху прикрашаємо різними ягодами чи нарізаними фруктами.
Смачного!