На кожному святковому столі повинні знаходитися найсмачніші та найнезвичайніші страви. Вони допоможуть не лише вразити гостей, а й залишити у них теплі спогади про подію. Це можуть бути, як класичні салати, котлети по-київськи або кордон блю з голанським сиром та кропом, фаршировані грибами курячі стегенця або витончена домашня випічка. Але сьогодні ми хочемо представити вже традиційну, але все ж досі святкову страву, якою є м'ясо куряче, запечене під сиром і цибулею в майонезі. Ця страва чимось віддалено нагадує заливний французький кіш пиріг Лорен.
Смачне та ситне м'ясо по-французьки, класичний рецепт
Однією з таких страв, що здатна справити враження, є м'ясо по-французьки. Поєднання ніжного курячого філе, соковитої цибулі, запашного твердого сиру не залишать нікого байдужим. Страва зникне зі столу в перші хвилини веселощів, а гості точно захочуть дізнатися рецепт такої смакоти. Сьогодні ви дізнаєтесь про секретні інгредієнти цього шедевра, приємного апетиту!
Головні інгредієнти
- куряче філе - 1 кг (вийде 2 порції, якщо потрібно менше, відповідно і м'яса використовувати менше);
- одна середня цибулина;
- твердий сир -150 г;
- сіль, перець, майонез;
- маслини або ананаси консервовані за бажанням.
Спосіб приготування
- Філе курки порізати не дуже великими шматочками, відбити, посолити та поперчити, як на відбивні. Залишити просочитися на 10-15 хвилин.
- Нарізати півкільцями цибулю, сир потерти на великій терці.
- Після закінчення 10-15 хвилин куряче філе викласти на деко так, щоб відбиті шматочки повністю покривали дно форми.
- Потім щедро покрити нижній шар півкільцями цибулі. Також можна замість цибулі використовувати маслини або ананаси кубиками, все залежить від смакових переваг господарів.
- Філе і цибулю посипати тертим сиром, щоб він повністю закривав перші два шари.
- Помазати все майонезом дуже ретельно та акуратно. Цибуля та сир чіплятимуться до ложки, але їх потрібно повернути на місце, щоб не відкрити нижній шар курячого філе.
- Відправити готове блюдо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 45 хвилин. Потім потрібно спробувати готовність їжі. Якщо вам здасться, що філе ще не м'яке, залишити м'ясо в духовці ще на 10-15 хвилин.
- Витягнути готову їжу з духовки, перекласти на велику тарілку чи тацю. Тільки робити це важливо обережно, адже страва дуже ніжна, може розсипатися.
- Подавати страву можна з різними гарнірами, картопляним пюре, салатами з овочів або просто окремою стравою.
Нехай дана їжа приносить задоволення вам та вашим близьким!