М'ясо по-французьки – найкраща страва для сімейного свята

На кожному святковому столі повинні знаходитися найсмачніші та найнезвичайніші страви. Вони допоможуть не лише вразити гостей, а й залишити у них теплі спогади про подію. Це можуть бути, як класичні салати, котлети по-київськи або кордон блю з голанським сиром та кропом, фаршировані грибами курячі стегенця або витончена домашня випічка. Але сьогодні ми хочемо представити вже традиційну, але все ж досі святкову страву, якою є м'ясо куряче, запечене під сиром і цибулею в майонезі. Ця страва чимось віддалено нагадує заливний французький кіш пиріг Лорен.

 

Смачне та ситне м'ясо по-французьки, класичний рецепт

Однією з таких страв, що здатна справити враження, є м'ясо по-французьки. Поєднання ніжного курячого філе, соковитої цибулі, запашного твердого сиру не залишать нікого байдужим. Страва зникне зі столу в перші хвилини веселощів, а гості точно захочуть дізнатися рецепт такої смакоти. Сьогодні ви дізнаєтесь про секретні інгредієнти цього шедевра, приємного апетиту!

 

Головні інгредієнти

  • куряче філе - 1 кг (вийде 2 порції, якщо потрібно менше, відповідно і м'яса використовувати менше);
  • одна середня цибулина;
  • твердий сир -150 г;
  • сіль, перець, майонез;
  • маслини або ананаси консервовані за бажанням.

 

Спосіб приготування

  1. Філе курки порізати не дуже великими шматочками, відбити, посолити та поперчити, як на відбивні. Залишити просочитися на 10-15 хвилин.
  2. Нарізати півкільцями цибулю, сир потерти на великій терці.
  3. Після закінчення 10-15 хвилин куряче філе викласти на деко так, щоб відбиті шматочки повністю покривали дно форми.
  4. Потім щедро покрити нижній шар півкільцями цибулі. Також можна замість цибулі використовувати маслини або ананаси кубиками, все залежить від смакових переваг господарів.
  5. Філе і цибулю посипати тертим сиром, щоб він повністю закривав перші два шари.
  6. Помазати все майонезом дуже ретельно та акуратно. Цибуля та сир чіплятимуться до ложки, але їх потрібно повернути на місце, щоб не відкрити нижній шар курячого філе.


  7. Відправити готове блюдо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на 45 хвилин. Потім потрібно спробувати готовність їжі. Якщо вам здасться, що філе ще не м'яке, залишити м'ясо в духовці ще на 10-15 хвилин.
  8. Витягнути готову їжу з духовки, перекласти на велику тарілку чи тацю. Тільки робити це важливо обережно, адже страва дуже ніжна, може розсипатися.
  9. Подавати страву можна з різними гарнірами, картопляним пюре, салатами з овочів або просто окремою стравою.

Нехай дана їжа приносить задоволення вам та вашим близьким!