Запіканка з ковбасою та грінками під сиром

Терміново треба нагодувати домочадців на сніданок, чи несподівано нагрянули гості, а в холодильнику із м'ясного – лише ковбаса? Вихід є. Навіть з невеликою кількістю будь-якої ковбаски, можна приготувати апетитні та незвичайні страви. Це досить смачно, маловитратно за кількістю докладених зусиль, але в той же час дуже оригінально в очах зголоднілих гостей.

Ось один із кілька рецептів смачних ідей!

 

Рецепт страви

На 4-5 порцій знадобиться

  • 300 г будь-якої ковбаси;
  • 70 г твердого сиру;
  • 2 свіжі помідори;
  • 2 болгарські перці;
  • 2-3 сирі яйця;
  • 2-3 часточки часнику;
  • 1 батон білого хліба (або навіть краще цільнозернового);
  • рослинне масло, за смаком сіль та будь-яка зелень у вигляді кропу, петрушки, можливо трохи кінзи, або іншої зелені.

 

Приготування

  1. Ковбасу очистіть від шкірки (якщо, звичайно, це потрібно) і наріжте середніми скибочками або брусочками.
  2. Вимийте овочі (перець солодкий та томати) та зелень. Наріжте довільними часточками помідори, а перець очистіть і пошаткуйте широкими смужками. Подрібніть зелень і не забудьте відкласти невелику частину на фінішне посипання вже готової страви.
  3. Часник продавіть через прес. Батон теж наріжте – скибочками. Їх обсмажте в сковорідці – на олії до рум'яних грінок. Відразу, поки гарячі, натріть часником.
  4. У жароміцну форму, змащену незначною кількістю олії, викладіть шарами або упереміш: овочі, грінки, ковбасу. Приправте до смаку, посипте половиною зелені. Залийте свіжими розбовтаними в мисці вилкою курячими яйцями і засипте зверху тертим сиром.
  5. Увімкніть духовку заздалегідь, вкажіть градус 180 °С. У нагрітий агрегат поставте форму з інгредієнтами та готуйте 12-15 хвилин. Запіканка з ковбаскою та грінками під сиром – просто диво! Подавайте відразу з духовки, адже цей запах, вже зводить з розуму зголоднілих гостей. Крім того, буде набагато смачніше і ситніше, якщо не забудете посипати при подачі, що залишилася свіжою зеленню, яку ви подрібнили та відклали.

СмачноТа - швидко!

Смачного!