Терміново треба нагодувати домочадців на сніданок, чи несподівано нагрянули гості, а в холодильнику із м'ясного – лише ковбаса? Вихід є. Навіть з невеликою кількістю будь-якої ковбаски, можна приготувати апетитні та незвичайні страви. Це досить смачно, маловитратно за кількістю докладених зусиль, але в той же час дуже оригінально в очах зголоднілих гостей.
Ось один із кілька рецептів смачних ідей!
Рецепт страви
На 4-5 порцій знадобиться
- 300 г будь-якої ковбаси;
- 70 г твердого сиру;
- 2 свіжі помідори;
- 2 болгарські перці;
- 2-3 сирі яйця;
- 2-3 часточки часнику;
- 1 батон білого хліба (або навіть краще цільнозернового);
- рослинне масло, за смаком сіль та будь-яка зелень у вигляді кропу, петрушки, можливо трохи кінзи, або іншої зелені.
Приготування
- Ковбасу очистіть від шкірки (якщо, звичайно, це потрібно) і наріжте середніми скибочками або брусочками.
- Вимийте овочі (перець солодкий та томати) та зелень. Наріжте довільними часточками помідори, а перець очистіть і пошаткуйте широкими смужками. Подрібніть зелень і не забудьте відкласти невелику частину на фінішне посипання вже готової страви.
- Часник продавіть через прес. Батон теж наріжте – скибочками. Їх обсмажте в сковорідці – на олії до рум'яних грінок. Відразу, поки гарячі, натріть часником.
- У жароміцну форму, змащену незначною кількістю олії, викладіть шарами або упереміш: овочі, грінки, ковбасу. Приправте до смаку, посипте половиною зелені. Залийте свіжими розбовтаними в мисці вилкою курячими яйцями і засипте зверху тертим сиром.
- Увімкніть духовку заздалегідь, вкажіть градус 180 °С. У нагрітий агрегат поставте форму з інгредієнтами та готуйте 12-15 хвилин. Запіканка з ковбаскою та грінками під сиром – просто диво! Подавайте відразу з духовки, адже цей запах, вже зводить з розуму зголоднілих гостей. Крім того, буде набагато смачніше і ситніше, якщо не забудете посипати при подачі, що залишилася свіжою зеленню, яку ви подрібнили та відклали.
СмачноТа - швидко!
Смачного!