Ситне рагу з кабачками, ковбасою та консервованою квасолею

Як правило у хорошої господині, завжди припасена деяка консервація, баночка паштету, пачка сосисок, сир, ковбаска. Та ж баночка зеленого горошку, ананасів, помідорів чи консервованої квасолі, свіжий болгарський перець, кабачки чи цукіні, особливо у сезон, присутні у багатьох холодильниках. І цей невигадливий набір завжди допоможе їй викрутитися і накрити багатий стіл, навіть при несподіваному візиті неочикуваних гостей на сніданок чи на вечерю.

А тому представляємо вашій увазі такий рецепт страви, що заслуговує на увагу.

 

Рецепт страви

На 4-5 порцій знадобиться

  • 300-350 г ковбаси напівкопченої або будь-якого сорту, яка є;
  • 1 кг помідорів (бажано свіжі, але підійдуть і консервовані у власному соку овочі);
  • 2 кабачки або цукіні;
  • 1 банка "Бондюель" консервованої квасолі;
  • четвертинка лимона;
  • 2-3 зубки часнику;
  • 1 середня цибулина;
  • 2 щіпки цукру;
  • перець гострий червоний (у меленому вигляді) і також чорний, теж мелений;
  • сіль за смаком;
  • олія рослинна для змащування форми.

 

Приготування

  1. Очистіть кабачки або цукіні від твердої шкірки. Якщо овочі молоденькі, тонку шкірку можна залишити. Цибулю теж очистіть. Наріжте овочі півкухлями.
  2. Далі покришіть помідори часточками. А ковбасу – кухлями. Натріть часник.
  3. Спочатку на олії обсмажте часник і цибулю – 2-3 хвилини. Додати шматочки кабачків, зменшити вогонь і тушкувати ще 2-3 хвилини.
  4. Після цього викладіть у сковороду часточки помідорів, перемішайте і протушкуйте все ще близько трьох хвилин. Додайте цукор, обидва сорти мелених перців, наприкінці вичавте сік лимона. Ще 3 хвилини готуйте, кілька разів перемішуючи.
  5. Викладіть у рагу ковбасу та квасолю з банки, попередньо зцідивши з неї рідину. Змішайте злегка лопаткою і закрийте кришкою. Дайте страві ще потомитися близько 8-10 хвилин, посоліть наприкінці до смаку. Якщо є зелень, дрібно наріжте та посипте рагу з ковбасою та консервованою квасолею перед подачею.

Страва не тільки виглядає смачно та поживно, але ситно і головне, бюджетно!

Смачного!