Як правило у хорошої господині, завжди припасена деяка консервація, баночка паштету, пачка сосисок, сир, ковбаска. Та ж баночка зеленого горошку, ананасів, помідорів чи консервованої квасолі, свіжий болгарський перець, кабачки чи цукіні, особливо у сезон, присутні у багатьох холодильниках. І цей невигадливий набір завжди допоможе їй викрутитися і накрити багатий стіл, навіть при несподіваному візиті неочикуваних гостей на сніданок чи на вечерю.
А тому представляємо вашій увазі такий рецепт страви, що заслуговує на увагу.
Рецепт страви
На 4-5 порцій знадобиться
- 300-350 г ковбаси напівкопченої або будь-якого сорту, яка є;
 - 1 кг помідорів (бажано свіжі, але підійдуть і консервовані у власному соку овочі);
 - 2 кабачки або цукіні;
 - 1 банка "Бондюель" консервованої квасолі;
 - четвертинка лимона;
 - 2-3 зубки часнику;
 - 1 середня цибулина;
 - 2 щіпки цукру;
 - перець гострий червоний (у меленому вигляді) і також чорний, теж мелений;
 - сіль за смаком;
 - олія рослинна для змащування форми.
 
Приготування
- Очистіть кабачки або цукіні від твердої шкірки. Якщо овочі молоденькі, тонку шкірку можна залишити. Цибулю теж очистіть. Наріжте овочі півкухлями.
 - Далі покришіть помідори часточками. А ковбасу – кухлями. Натріть часник.
 - Спочатку на олії обсмажте часник і цибулю – 2-3 хвилини. Додати шматочки кабачків, зменшити вогонь і тушкувати ще 2-3 хвилини.
 - Після цього викладіть у сковороду часточки помідорів, перемішайте і протушкуйте все ще близько трьох хвилин. Додайте цукор, обидва сорти мелених перців, наприкінці вичавте сік лимона. Ще 3 хвилини готуйте, кілька разів перемішуючи.
 - Викладіть у рагу ковбасу та квасолю з банки, попередньо зцідивши з неї рідину. Змішайте злегка лопаткою і закрийте кришкою. Дайте страві ще потомитися близько 8-10 хвилин, посоліть наприкінці до смаку. Якщо є зелень, дрібно наріжте та посипте рагу з ковбасою та консервованою квасолею перед подачею.
 
Страва не тільки виглядає смачно та поживно, але ситно і головне, бюджетно!
Смачного!

