Печеня з ковбаси та картоплі

Ця ситуація може статися в кожному домі, коли на поріг несподівано прийшли гості, особливо з ранку на сніданок, а нічого серйозного ви готувати все ж таки не плануєте. Тоді вам цілком підійде ця страва, адже час на її приготування дуже мінімальний, а будь-яка ковбаса та інші інгредієнти, як правило, завжди присутні в будь-якому холодильнику, а картопля є у невеликому запасі практично на кожній кухні.

 

Рецепт страви

На 4-6 порцій знадобиться

  • 250-350 грам будь-якої ковбаси;
  • 6 середніх картоплин;
  • 1 цибуля середня ріпчаста або сорт порей;
  • 2 невеликі солодкі моркви;
  • сіль, перець свіжого помелу, олія.

 

Для заливання

  • 3 столові ложки майонезу;
  • півпучка кропу або шпинату;
  • 3 курячі яйця;
  • 2 зубчики часнику.

 

Приготування

  1. Очистіть та вимийте овочі. Наріжте однаковими середніми кружечками картоплю, ковбасу, моркву, цибулю. Змастіть маслом форму або противень та викладіть туди продукти. Порада до рецепту: приваріть картоплю до напівготовності прямо в шкірці (в мундирі), очистіть поріжте часточками або невеликими шматочками, а далі продовжуйте робити все так, як сказано на початку рецепту.
  2. Зверху посоліть на свій смак, потім поперчіть. В окремій ємності з'єднайте яйця, майонез. Поріжте і додайте кріп, потім часник, що продавлений крізь тиснення. Перемішайте.
  3. Вилийте в противень з високими бортами або в сковороду з рукояткою, що відстібається, суміш-заливку на картоплю з ковбасою та овочами. Перемішайте злегка та запікайте у духовці з температурою 180-190 °С. Готовність жаркого визначайте за картоплею - дочекайтеся не тільки м'якості, але щоб вона ще й злегка зарум'янилася. Щоб картопля не підгоріла, використовуйте харчову фольгу для закривання печені перші 20-30 хвилин, а потім зніміть її і тоді, вже майже готова картопля, добре підрум'янитися, але не підгорить. Порада до рецепту: якщо вдома є консервовані у власному соку печериці (пресні, а не солоні) або свіжі гриби, наприклад, ті самі печериці або гливи, то вони стануть чудовим доповненням. Покладіть їх у блюдо перед запіканням.

СмачноТа - швидко і недорого!