Якщо не їсте свинину, приготуйте начинку з індички або курятини з додаванням яловичини. Гречаники смачно подавати зі сметаною або томатним соусом із зеленню та гострим перчиком, або часником. Давайте приготуємо цю просту страву та порадуємо домашніх смачних та ситним обідом.
Покроковий рецепт гречаників
На 10 штук гречаників знадобиться:
- крупа гречана – 180 г;
- фарш свинячий – 600 г;
- цибулина – 1 велика;
- яйце сире – 1 шт;
- соняшникова олія – 30 мл;
- сіль та чорний перець.
Для начинки та панірування:
- яйця, зазделегідь зварені – 3-4 шт;
- цибуля зелена - 1 невеликий пучечок;
- сухарі панірувальні - 5 столових ложок;
- олія для обсмажування гречаників.
Приготування
- Гречану крупу відваріть як завжди, трохи підсоливши воду. До розсипчастості, крупа має стати «розмазнею». Покришіть дрібно цибулину, обсмажте до світло-жовтого відтінку.
- З'єднайте остигшу цибулю, та остигшу гречку з м'ясним фаршем. Вмішайте в нього сире яйце та перець-сіль.
- Для начинки варені та вже охололі яйця, а також зелену цибульку - дрібно порубати.
- Далі зроблений свиний фарш для гречаників розділіть на 10 рівних порцій, сформуйте коржики. У кожний сховайте чайну ложку начинки. Зробіть заготовки овальної форми, щоб гречаники були схожі на барила.
- Запаніруйте заготовки в сухарях та швидко обсмажте до твердої скоринки на розпеченій олії. Перекладіть у форму та тримайте в духовці 200 градусів до повної готовності, приблизно 12 хвилин.
- Викладіть гречаники з яйцем та зеленою цибулькою на блюдо, а поруч поставте піали зі сметаною або йогуртним чи овочевим соусом.
Смачного!