Багатьом подобається сир Філадельфія, як і чізкейк з такою ж назвою. Він хороший і як намазка на хліб, і як інгредієнт різноманітних закусок – від японських ролів до рулетиків з лаваша та млинців із начинкою із крем-сиру.
Пропонуємо приготувати сир Філадельфію прямо на своїй домашній кухні з доступних продуктів, а потім куштувати за сніданком. Можливо, він навіть сподобається вам більше, ніж магазинний, до того ж ціна на нього останнім часом «кусається», а наш варіант з ранку допоможе вам трохи заощадити на продуктах, що входять до його складу, при цьому зовсім не втративши в смакових якостях, особливо це помітно, намазуючи його на теплі грінки і запиваючи кофе чи свіжозавареним чаєм.
Які вам знадобляться інгредієнти для приготування сиру Філадельфія
- Молоко незбиране або пастеризоване 2,5% - 1 літр;
- кефір - 0,5 літр;
- сіль - пара-трійка дрібок або на смак;
- яйце сире – 1 шт;
- лимонна кислота - 1/4 чайної ложки.
Готуємо: покроковий рецепт
- У мідний сотейник наливаємо молоко, переносимо на плиту, вмикаємо помірний вогонь. Постійно помішуючи молоко лопаткою, насипаємо сіль.
- Як тільки солоне молоко почне кипіти, вводимо теплий кефір та мішаємо до згортання маси в грудочки. Їх переправляємо в друшляк, застелений марлевою серветкою. Під нього підставляємо миску для сироватки.
- Приблизно через півгодини, коли сироватка добре стіче, в молочну масу додаємо сире яйце, заздалегідь збите. А слідом – лимонну кислоту.
- Ніжний склад перемішуємо вінчиком і зроблений по-домашньому сир «Філадельфія», від якого всі будуть у захваті, повністю готовий. Ну правда, надзвичайно смачний та корисний! У холодильнику, у пластиковому чи скляному контейнері з кришкою, чудово зберігається.
Можливо використовувати на сніданок, обід та вечерю, намазуючи на свіжий хліб, багет з червоною рибою, шинкою чи сиров'яленою ковбасою. Також добавляють його у суші-роли з лососем, салати з куркою, індичкою чи телятиною.
Смачно та корисно використовувати домашній сир Філадельфія у різних смачних стравах, капкейках з яблуками, або чизкейках з полуницею!
Смачного вам!