Як приготувати м'ясний рулет з фаршу та овочів з кабачками в духовці

Погодьтеся, з м'ясного фаршу готувати набагато швидше та простіше, ніж із цільного шматка м'яса. Фарш з різних сортів м'яса підходить для приготування величезної кількості різнопланових основних страв: пельмені, вареники з м'ясом, найсмачніші хрумкі чебуреки, бендерики з м'ясною начинкою, соковиті котлети, тефтелі та фрикадельки для дітей та дорослих, а чого тільки варті домашні голубці або фаршировані перці!

Є дуже прості та одночасно чудові рецепти, що приготувати з фаршу та корисних овочів. Таке поєднання не обтяжує шлунок, воно смачне та ситне, але все ж краще його куштувати на обід чи вечерю, а не на сніданок. То ми пропонуємо, наприклад, м'ясний рулет із кабачками у духовці, рецептом якого хочемо поділитися.

 

На 6 порцій м'ясного рулету з кабачками з фаршу та овочів будуть потрібні продукти:

  • фарш м'ясний із свинини чи яловичини, а краще змішаний – 600 гр;
  • батон білий (тільки м'якуш) – 0,5 шт;
  • яйце куряче - 1 шт;
  • сметана 20% – 1,5 склянки;
  • кабачки – 1-2 шт. залежно від величини;
  • часник – пара зубиків;
  • кріп свіжий або зелень - 1 маленький пучок;
  • спеції - за перевагою.

 

Приготування: покроковий рецепт

  1. Фарш викладіть у миску і додайте в нього сире яйце, сіль і перець, можна й інші спеції на свій смак – наприклад, кілька щіпок приправи хмелі-сунелі, додадуть м'ясному рулету колоритні кавказькі нотки.
  2. Паралельно замочіть м'якуш батона в 2 столових ложках сметани. Розімніть і переправте суміш у фарш. Потім туди покришіть кріп або зелень.
  3. Збийте все ложкою добре і приберіть масу в холодильник на годину, попередньо закривши посуд поліетиленовою плівкою.
  4. Кабачки вимийте та поріжте соломкою. Тонку шкірку можна не очищати. З'єднайте овочі з сметаною, потріть туди часник і додайте сіль за смаком. Начинку теж приберіть у холодильник.
  5. Через годину, дістаньте фарш і начинку. З м'ясної маси, викладеної на аркуш фольги, сформуйте рівномірний по товщині прямокутний пласт. На одній половині його розкладіть кабачки в сметані, накрийте вільною половиною пласта і заліпіть краї вологими руками.
  6. Надайте заготовці форму рулету, запакуйте у фольгу і помістіть запікатися на 45 хвилин у духовку, що працює при t 180 градусів. Перед подачею м'ясного рулету з фаршу та кабачками, поріжте на красиві та охайні шматочки.

І нехай все буде СмачноТа корисно!