Смачні домашні пельмені: рецепт

Найкращий рецепт класичних домашніх пельменів.
Їх можна ліпити вручну або за допомогою форми. Потім одразу варити все, або частину заморозити в морозильці до наступного разу, тобто зробити свої домашні напівфабрикати довгого зберігання, то вже вирішувати вам. Головне, це дотримуватись рецептури, тоді пельмешки вийдуть дуже смачні та соковиті. 

 

Покроковий рецепт тіста для пельменів

Пельмінне тісто складається з наступних інгредієнтів:

  • 3 склянки борошна пшеничного вищого гатунку;
  • 1 велике яйце;
  • 1 склянка теплої води;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 столова ложка олії.
  1. Змішайте всі інгредієнти та вимісіть пельмінне тісто до однорідної консистенції вручну або за допомогою міксера.
  2. Поступово додавайте борошно та олію, поки тісто не перестане прилипати до стінок миски.
  3. Розділіть тісто на 4 частини. Накрийте кухонним рушником та залиште на 15 хвилин.

 

Як приготувати фарш для пельменів?

Інгредієнти для начинки

  • 600 г телячого, свиного, або змішаного фаршу;
  • 1 велика натерта цибулина;
  • 1 столова ложка олії;
  • 1/2 чайної ложки меленого перцю;
  • 3/4 чайної ложки солі;
  • 2 чайна ложка нарізаного свіжого чи замороженого кропу.

Порада: Найкраще м'ясо для начинки - свинина або суміш яловичини та курки.

  1. Змішайте разом натерту цибулю, яловичий фарш, сіль, перець та кріп.
  2. Добре перемішайте вручну чи вилкою. Фарш готовий.

 

Як ліпити домашні пельмені

  1. Присипте стіл мукою, візьміть одну частину тіста і розкотіть тонким шаром.
  2. Склянкою чи чашкою видавіть кола із тіста.
  3. Покладіть трохи фаршу в середину кола та складіть у формі півмісяця, защіпіть краї.
  4. Повторіть з тістом та фаршем, що залишились.

Пельмені можна приготувати одразу або заморозити, щоб приготувати пізніше.

 

Як приготувати

Вам знадобиться:

  • вода;
  • сіль;
  • соняшникова олія.
  1. Закип'ятіть злегка підсолену воду у великій каструлі.
  2. Додати у воду трохи олії, потім кидайте пельмені. Перешкодити.
  3. Як тільки пельмені випливуть, варіть їх ще 5 хвилин.
  4. Вийміть готові пельмені шумівкою.
  5. Подавайте на стіл.

 

Чим можна приправити варені пельмені?

  • Розтоплене вершкове масло;
  • оцет;
  • сметана;
  • кетчуп;
  • майонез;
  • ваш улюблений смачний соус.

Приємного!