Як правильно варити заморожені пельмені?

Класичний та найпопулярніший спосіб приготування, в якому їх не треба смажити на пательні, або в духовці.

Насправді, варити заморожені пельмені в каструлі не так вже й складно, за бажанням, з ними впорається навіть школяр-підліток, який прийшов голодний зі школи чи вранці на сніданок, коли дуже голодний, а батьки ще сплять.

  1. Наповніть велику каструлю водою на дві третини, накрийте кришкою та доведіть до кипіння на сильному вогні.
  2. Додайте сіль до смаку, лавровий лист, чорний перець горошком, невелику цибулину (нарізану чи цілу), за бажанням, улюблені спеції. Щоб пельмені вийшли не злиплими, додайте у воду ложку олії.
  3. Після закипання опустіть у воду стільки заморожених пельменчиків, щоб вони зручно помістилися в один шар у каструлі, перемішайте їх та доведіть до кипіння. 
  4. Після випливання, зменште вогонь та знову помішайте.
  5. Далі найчастіше звучить питання: «Скільки часу варити заморожені пельмені після того, як вони випливли?». Відповідаємо: варити 5-7 хвилин!
  6. Обережно виймаємо варені пельмені шумівкою на тарілку, додаємо вершкове масло та подаємо до столу. За смаком заправляємо сметаною, оцтом, майонезом, кетчупом чи вашим улюбленим соусом, а зверху можна притрусити дрібно нарізаною зеленню та часником. Бон Апетит!

Відварені домашні напівфабрикати можуть бути елементом іншого страви, яке готується дуже легко в духовці. Крім того, наприклад, на основі отриманого від варіння бульйону, можна приготувати смачний і ситний суп з пельменями чи фрикадельками.