Класичний та найпопулярніший спосіб приготування, в якому їх не треба смажити на пательні, або в духовці.
Насправді, варити заморожені пельмені в каструлі не так вже й складно, за бажанням, з ними впорається навіть школяр-підліток, який прийшов голодний зі школи чи вранці на сніданок, коли дуже голодний, а батьки ще сплять.
- Наповніть велику каструлю водою на дві третини, накрийте кришкою та доведіть до кипіння на сильному вогні.
- Додайте сіль до смаку, лавровий лист, чорний перець горошком, невелику цибулину (нарізану чи цілу), за бажанням, улюблені спеції. Щоб пельмені вийшли не злиплими, додайте у воду ложку олії.
- Після закипання опустіть у воду стільки заморожених пельменчиків, щоб вони зручно помістилися в один шар у каструлі, перемішайте їх та доведіть до кипіння.
- Після випливання, зменште вогонь та знову помішайте.
- Далі найчастіше звучить питання: «Скільки часу варити заморожені пельмені після того, як вони випливли?». Відповідаємо: варити 5-7 хвилин!
- Обережно виймаємо варені пельмені шумівкою на тарілку, додаємо вершкове масло та подаємо до столу. За смаком заправляємо сметаною, оцтом, майонезом, кетчупом чи вашим улюбленим соусом, а зверху можна притрусити дрібно нарізаною зеленню та часником. Бон Апетит!
Відварені домашні напівфабрикати можуть бути елементом іншого страви, яке готується дуже легко в духовці. Крім того, наприклад, на основі отриманого від варіння бульйону, можна приготувати смачний і ситний суп з пельменями чи фрикадельками.