Заморожені картопляні зрази на сковороді, в духовці, мультиварці

Картопляні дієтичні пісні зрази домашні або картопляники - найсмачніша страва, яку тільки могла придумати людина з пюре картоплі з апетитною грибною, капустяною або суміші вареного яйця та зелені начинкою.

Є й традиційніші наповнювачі у вигляді вареного м'яса або лівера.

Вироби відрізняються ніжним та легким смаком, приємним ароматом та привабливим зовнішнім виглядом.

Як один із видів домашніх напівфабрикатів, вони добре переносять заморозку в морозильній камері.

Готувати їх можна в замороженому і розмороженому стані, головне знати, як правильно це робити.

 

Зрази з картоплі заморожені та разморожені з капустяною, ліверною, м'ясною, яєчною або грибною начинкою можна приготувати у кілька способів

Довести до готовності можна:

  • в духовці;
  • на сковороді;
  • у мікрохвильовій печі;
  • у мультиварці.

Розглянемо кожен спосіб окремо та детальніше.

 

Приготувати картопляники заморожені та разморожені картопляні зрази на сковороді

Ці схожі на котлети зрази складаються з відвареної картопляної оболонки і ніжної готової до вживання начинки.

Вся ця картопляна суміш формується в м'який та акуратний млинець, в який вкладається начинка та закривається з усіх боків картопляним пюре.

Їм надають вигляду котлети, обвалюють у борошні з усіх боків, щоб не приставали до сковороди, а потім поміщають на розігріту і добре политу олією поверхню, підсмажуючи до золотистої скоринки на невеликому вогні з усіх боків.

Час обсмажування становить трохи більше 5 хвилин з кожнрї сторони.

 

Якщо картопляні зрази заморожені в морозилці і у вас немає часу на їхнє розморожування, то є 2 способи швидкого розморожування:

  1. спосіб. Покладіть їх у мікрохвильову піч на 5 хвилин при повній потужності, а потім приступайте до обсмажування.
  2. спосіб. Покладіть заморожені зрази з картоплі з начинкою на розігріту на маленькому вогні сковороду з маслом і томіть під кришкою, перевертаючи кожні 1,5-2 хвилини до розморожування. Це триватиме приблизно 7-8 хвилин.

Тільки дійте дуже акуратно, оскільки картопляна оболонка стане дуже м'якою і може легко деформуватися.

Після розморожування збільшіть вогонь до середнього та обсмажуйте до золотистої скоринки, приблизно по 5 хвилин на кожну сторону.

Їжа виходить ніжною всередині з хрусткою золотистою скоринкою.

Подавати їх можна як самостійно у вигляді основної страви, так і в поєднанні з різними соусами та гарніром.

 

Готуємо заморожені та разморожені картопляники або картопляні зрази у духовці

Усі ми звикли готувати цю їжу на сковороді. Це дуже швидкий і водночас простий спосіб, за допомогою якого можна створити ароматну страву за кілька хвилин.

Але є не менш цікавий і доступний спосіб приготування зраз або картопляного пюре з начинкою - це випікання їх у духовці на деку.

Вже сформовані овальні пиріжки зі смачною начинкою потрібно викласти на заздалегідь змащене олією або вершковим маслом деко або ємність для випікання.

Після цього помістіть в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Якщо вироби заморожені, не біда, збільште час їх перебування в духовці на десять хвилин довше за встановлений час, тобто до 30-35 хвилин.

Для цікавішого смаку можна попередньо змастити кожен виріб яєчною сумішшю.

 

Картопляні зрази в мультиварці

Мультиварка - унікальний пристрій, який може легко замінити духовку та кухонну плиту. Що стосується зраз з картоплі, то їх необхідно готувати в режимі "Жарка" до утворення золотистої скоринки з обох боків.

Вироби необхідно спершу сформувати та викласти в попередньо змащену олією чашу мультиварки, а потім встановити потрібний режим.

Як і на сковорідці, час обсмажування до 5 хвилин на кожну сторону до золотистої скоринки.

І вже через певний час, найсмачніша апетитна страва буде готова.

 

Мультиварка в режимі пароварки для заморожених та разморожених картопляників з різними смачними начинками

А ще картопляні котлети з різними смачними наповнювачами можна готувати в цій мультиварковій ємності, використовуючи її як пароварку.

Для цього в чашу мультиварки потрібно налити приблизно до половини ємності води, вставити спеціальну сітку-решітку, яка підтримуватиме картопляні зрази пісні дієтичні над водою і обов'язково змастити її, за допомогою щіточки, олією.

І лише потім викласти зрази з картопляного пюре на сітку. Олія необхідна для того, щоб при приготуванні вони не прилипали до лозин сітки або решітки.

Готувати страву на пару потрібно приблизно 10-15 хвилин. Якщо вони були попередньо заморожені, то на 10 хвилин довше.

Мікрохвильову піч, як уже було сказано вище, можна використовувати для розігріву зраз з картоплі або їх розморожування.

Готуйте смачні страви з картоплі з м'ясною, яєчною, ліверною, капустяною або грибною начинкою та пригощайте своїх рідних та близьких смачними виробами.

Смачного!