Картопляні дієтичні пісні зрази домашні або картопляники - найсмачніша страва, яку тільки могла придумати людина з пюре картоплі з апетитною грибною, капустяною або суміші вареного яйця та зелені начинкою.
Є й традиційніші наповнювачі у вигляді вареного м'яса або лівера.
Вироби відрізняються ніжним та легким смаком, приємним ароматом та привабливим зовнішнім виглядом.
Як один із видів домашніх напівфабрикатів, вони добре переносять заморозку в морозильній камері.
Готувати їх можна в замороженому і розмороженому стані, головне знати, як правильно це робити.
Зрази з картоплі заморожені та разморожені з капустяною, ліверною, м'ясною, яєчною або грибною начинкою можна приготувати у кілька способів
Довести до готовності можна:
- в духовці;
- на сковороді;
- у мікрохвильовій печі;
- у мультиварці.
Розглянемо кожен спосіб окремо та детальніше.
Приготувати картопляники заморожені та разморожені картопляні зрази на сковороді
Ці схожі на котлети зрази складаються з відвареної картопляної оболонки і ніжної готової до вживання начинки.
Вся ця картопляна суміш формується в м'який та акуратний млинець, в який вкладається начинка та закривається з усіх боків картопляним пюре.
Їм надають вигляду котлети, обвалюють у борошні з усіх боків, щоб не приставали до сковороди, а потім поміщають на розігріту і добре политу олією поверхню, підсмажуючи до золотистої скоринки на невеликому вогні з усіх боків.
Час обсмажування становить трохи більше 5 хвилин з кожнрї сторони.
Якщо картопляні зрази заморожені в морозилці і у вас немає часу на їхнє розморожування, то є 2 способи швидкого розморожування:
- спосіб. Покладіть їх у мікрохвильову піч на 5 хвилин при повній потужності, а потім приступайте до обсмажування.
- спосіб. Покладіть заморожені зрази з картоплі з начинкою на розігріту на маленькому вогні сковороду з маслом і томіть під кришкою, перевертаючи кожні 1,5-2 хвилини до розморожування. Це триватиме приблизно 7-8 хвилин.
Тільки дійте дуже акуратно, оскільки картопляна оболонка стане дуже м'якою і може легко деформуватися.
Після розморожування збільшіть вогонь до середнього та обсмажуйте до золотистої скоринки, приблизно по 5 хвилин на кожну сторону.
Їжа виходить ніжною всередині з хрусткою золотистою скоринкою.
Подавати їх можна як самостійно у вигляді основної страви, так і в поєднанні з різними соусами та гарніром.
Готуємо заморожені та разморожені картопляники або картопляні зрази у духовці
Усі ми звикли готувати цю їжу на сковороді. Це дуже швидкий і водночас простий спосіб, за допомогою якого можна створити ароматну страву за кілька хвилин.
Але є не менш цікавий і доступний спосіб приготування зраз або картопляного пюре з начинкою - це випікання їх у духовці на деку.
Вже сформовані овальні пиріжки зі смачною начинкою потрібно викласти на заздалегідь змащене олією або вершковим маслом деко або ємність для випікання.
Після цього помістіть в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Якщо вироби заморожені, не біда, збільште час їх перебування в духовці на десять хвилин довше за встановлений час, тобто до 30-35 хвилин.
Для цікавішого смаку можна попередньо змастити кожен виріб яєчною сумішшю.
Картопляні зрази в мультиварці
Мультиварка - унікальний пристрій, який може легко замінити духовку та кухонну плиту. Що стосується зраз з картоплі, то їх необхідно готувати в режимі "Жарка" до утворення золотистої скоринки з обох боків.
Вироби необхідно спершу сформувати та викласти в попередньо змащену олією чашу мультиварки, а потім встановити потрібний режим.
Як і на сковорідці, час обсмажування до 5 хвилин на кожну сторону до золотистої скоринки.
І вже через певний час, найсмачніша апетитна страва буде готова.
Мультиварка в режимі пароварки для заморожених та разморожених картопляників з різними смачними начинками
А ще картопляні котлети з різними смачними наповнювачами можна готувати в цій мультиварковій ємності, використовуючи її як пароварку.
Для цього в чашу мультиварки потрібно налити приблизно до половини ємності води, вставити спеціальну сітку-решітку, яка підтримуватиме картопляні зрази пісні дієтичні над водою і обов'язково змастити її, за допомогою щіточки, олією.
І лише потім викласти зрази з картопляного пюре на сітку. Олія необхідна для того, щоб при приготуванні вони не прилипали до лозин сітки або решітки.
Готувати страву на пару потрібно приблизно 10-15 хвилин. Якщо вони були попередньо заморожені, то на 10 хвилин довше.
Мікрохвильову піч, як уже було сказано вище, можна використовувати для розігріву зраз з картоплі або їх розморожування.
Готуйте смачні страви з картоплі з м'ясною, яєчною, ліверною, капустяною або грибною начинкою та пригощайте своїх рідних та близьких смачними виробами.
Смачного!