Чебуреки - це блюдо, яке відрізняється соковитістю, ніжністю, а золотиста скоринка дарує хрумку нотку блюда. Всі ці особливості дозволяють їжі залишатися найулюбленішою та найзатребуванішою серед споживачів. Чебуреками можна пообідати, поснідати чи повечеряти. Вони дуже ситні, тому достатньо з'їсти лише кілька цих напівфабрикатних виробів, щоб не відчувати голоду тривалий час.
Такою смачною та ситною їжею можна пригощати близьких, рідних та навіть друзів чи гостей на святі. А вживати її можна з будь-якою стравою чи напоєм, а також соусом чи салатом, що робить чебуреки унікальними та певною мірою універсальними. Навіть на перекус вони цілком підійдуть.
Чебуреки у духовці
Багато жінок через постійну зайнятість і відсутність часу для приготування смачних страв, купують заморожені чебуреки. Їхнє приготування займає всього 15-20 хвилин часу, але смак нічим не відрізняється від тих, які ви створили своїми руками.
Існує багато способів приготування чебуреків: в духовці, на сковороді, в мікрохвильовій печі, в мультиварці, во фритюрі. Але найкорисніший для тих, хто надає перевагу здоровому способу життя і стежить за своєю фігурою, приготування в духовці.
Основною перевагою запеченої страви – соковитість та повна готовність начинки.
Цього не можна сказати про приготування на сковороді, в цьому випадку при неправильному приготуванні та недотриманні температурного режиму часто начинка залишиться на половину сирої.
Підготовка листа до випікання
Щоб створити апетитну страву в духовці, вам потрібно підготувати лист. Для цього на нього необхідно постелити пекарський папір або пергамент, потім змастити його олією і лише тоді викласти заморожені чебуреки.
Розморожувати перед приготуванням не рекомендується, так як вони можуть втратити свою форму.
Викласти їжу потрібно на невеликій відстані один від одного і змастити кожен із двох сторін яєчною сумішшю для появи золотистої скоринки. Крім того, їх необхідно в процесі випікання в духовці перевернути хоча б один раз за 5-7 хвилин до готовності, щоб вони підрум'янилися однаково з усіх боків.
Чому необхідно накривати чебуреки фольгою на ранній стадії випікання
Деко потрібно накрити фольгою, щоб вона не торкалася чебуреків, і відправити в розігріту до 200 градусів Цельсія духовку. Готувати страву рекомендується 15 хвилин під фольгою і потім стільки ж без неї. Фольга перешкоджатиме, на ранній стадії приготування, передчасному їх висушуванню та надмірному зарум'янюванню, яке відбуватиметься з ними після зняття фольги.
Ще для хрусткої скоринки ще можна рясно змастити їх пару разів розтопленим вершковим маслом, але якщо у вас проблеми з шлунково-кишковим трактом і ви хочете зробити домашні напівфабрикати більш дієтичними, то змащувати маслом в такому випадку не обов'язково. Смак страви в духовці виходить не зовсім звичайним, але не менш насиченим та приємним.
Готуйте заморожені чебуреки в духовці і радуйте своїх рідних ніжним смаком звичних ласощів.
Смачного!