Як готувати заморожені чебуреки у фритюрі

Заморожені чебуреки – альтернативна їжа для тих, хто бажає заощадити час на приготування інших страв і при цьому порадувати себе та своїх близьких не звичайними домашніми напівфабрикатами у вигляді вареників, пельменів чи хінкалі, а чимось новим та не зовсім звичайним.

Ця їжа, що прийшла до нас зі сходу, відрізняється соковитістю, ніжністю, ситністю і відмінним смаком. Чебуреки швидко готуються і добре втамовують голод, навіть з'ївши лише одну – дві штуки можна цілком насититися.

Їх можна подавати як самостійну страву, а ще як основне доповнення до:

Аромат чебуреків привабить навіть саму перебірливу людину, а їх приємний хрускіт розбудить ваш апетит навіть, якщо ви щойно поїли.

Смажимо чебуреки у фритюрі

На упаковці покупних заморожених чебуреків завжди вказаний спосіб приготування, де є інформація про час цього процесу. Процес смаження цих заморожених домашніх напівфабрикатів у фритюрі становить приблизно 10-15 хвилин на відміну від приготування іншими способами, де цей процес займає на 10-15 хвилин більше.

Вся справа в тому, що чебуреки у фритюрниці повністю покриті олією і їх не потрібно перевертати, як це роблять при смаженні чебуреків на сковороді, вони і так добре обсмажується з усіх боків, тому що повністю занурені в киплячу олію.

Як приготувати чебуреки у фритюрі правильно

Для цтого необхідно дотримуватися таких правил:

  1. Розігріти олію. Найкраще для цього підходить рафінована. Вона не підгоряє і не має гіркого запаху. Тільки не потрібно забувати, що олію у фритюрниці використовують лише один раз, далі вона стає непридатною для використання. Температура олії повинна бути досить високою, щоб вона кипіла, але не диміла і не давала запаху гару.
  2. Напівфабрикати слід опускати в ємність замороженими, щоб рідина з начинки не пошкоджувала тісто та його цілісність. Відстань між чебуреками має бути великою, щоб вони не злиплися і не заважали один одному обсмажуватися з усіх боків.
  3. Вже приблизно через 5 хвилин потрібно витягнути вироби із фритюру. Але все ж таки про повну готовність, коли зовні тісто хрумке, а всередині залишається соковита начинка, вам повинен сказати їх колір. Орієнтуйтесь на золотистий колір, а не темно-коричневий. Після витягування, на пару хвилин розкладіть їх на паперовому рушнику, щоб стік зайвий жир.

Такий спосіб приготування заморожених чебуреків не підходить для людей із захворюваннями ШКТ, їм краще готувати чебуреки в духовці і без олії, але іноді побалувати себе смачним продуктом все ж таки дуже хочеться.

Ці смачні вироби з тіста із соковитою начинкою смажені у фритюрі, що прийшли до нас зі сходу, виходять соковитими, хрусткими та неймовірно ароматними. Їх можна сміливо подавати на стіл гостям як гарнір на вечерю та обід, до супу, м'ясної, рибної, овочевої страви або як апетитний перекус.

І забудьте про пару овочевих чи комбінованих салатів, а також про різні смачні пікантні соуси та маринади, які добре їх доповнять. Ваші рідні точно залишаться задоволеними і проситимуть вас готувати страву набагато частіше.

Пригощайтеся та приємного апетиту!