Домашня ковбаса зі свинини у духовці

Ковбаса домашня свиняча або купати – традиційна страва української кухні. Особливо затребувана для зустрічі Великодня та інших свят у родинному колі, близьких та рідних людей.

Ніжний аромат, справжній м'ясний смак, гарний зовнішній вигляд - і все це про купати, домашню ковбасу зі свинини. Її можна знайти на ринку, у магазинах м'ясних та ковбасних виробів. Але досить часто господині не бажають купувати готову страву, а приготувати її самостійно. У цій статті ви дізнаєтесь, як приготувати смачні та соковиті ковбаски по-домашньому рецепту, які сподобаються всім членам вашої родини.

 

Апетитні та ніжні ковбаски по-домашньому - прикраса столу

Скажімо відразу, що дана процедура займе досить багато часу, тому господині доведеться запастись терпінням. Але результат вашої праці вартий цих зусиль.

Серед інгредієнтів, які вам потрібно мати для приготування ковбаси з свинини:

  • 1 кг свинячого не дуже жирного м'яса (це може бути жирна лопатка);
  • 0,2 кг сала;
  • 2-2,5 метра черева чи кишки;
  • 2 чайні ложки без гірки солі;
  • 0,5 чайної ложки чорного перцю;
  • 2 невеликі голівки часнику;
  • 100 мл крижаної води.

Також можна використовувати замість свинячої лопатки і сала - 1,2 кг свинячого ошийка.

М'ясо та сало потрібно порізати досить дрібно, приблизно шматочками 1 на 1 см. Часник дрібно порізати і додати разом зі спеціями до м'яса та сала. Після цього ретельно все перемішати протягом 10 хвилин. Головний секрет соковитості домашньої свинячої ковбаски – у фарш для домашньої ковбаси зі свинини необхідно додати трохи крижаної води.

Черева ретельно помити та замочити у воді. Потім кишку необхідно надіти на спеціальну насадку для начинки ковбасок (її можна знайти в м'ясорубках) і зав'язати край вузлом або бавовняною ниткою. Заповнюючи кишку поступово начинкою, дивіться щоб наповнення було не занадто щільним, інакше при термообробці вона може луснути. Можна виготовити одну довгу, по-домашньому зроблену ковбасу і згорнути її у велике кільце, а можна створити кілька домашніх ковбасок, але обов'язково зав'яжіть всі кінці вузликами або бавовняною ниткою.

 

Спосіб приготування

Далі купати зі свинини або довгу, згорнуту у велике кільце домашню ковбасу зі свинини проколюємо зубочисткою через кожні 3-5 см і відправляємо в холодильник на п'ять годин, а краще на ніч, щоб вона краще промаринувалась. Після цього кладемо її в будь-яку жароміцну форму для запікання, заливаємо невеликою кількістю холодної води приблизно так, щоб вода покрила дно форми на 3-4 мм. Підготовлену страву зверху накриваємо фольгою та відправляємо у холодну духовку.

Чому холодну, спитаєте ви?
Все дуже просто, коли температура духовки поступово підвищується, не відбувається різкого нагрівання череви, і вона не лопається від нагрівання, а фольга не дасть рідині випаруватися.

Ставимо температуру 170 градусів та таймер духовки на 35 хвилин. Після цього знімаємо фольгу, включаємо функцію «Гриль» і даємо домашній ковбасі або купатам зі свинини з часником, трохи підрум'яниться зверху. Про готовність домашньої свинячої ковбаси в духовці, буде говорити прозорий сік, що витікає, при її проколюванні сірником або зубочисткою.

Ситна та соковита страва готова до вживання!

 

Чи можна заощадити час для приготування страви?

Якщо ви бажаєте поласувати найніжнішими натуральними домашніми свинячими ковбасками або купатами курячими з сиром, але часу на їх формування у вас немає, зайдіть на наш сайт інтернет-магазину ТМ Смачнота, де ви зможете вибрати ці по-домашньому зроблені напівфабрикати, а потім купити заморожену домашню ковбасу або купати зі свинини, ковбаски гриль курячі з сиром та ковбаски свинячі з доставкою.

Після цього вам тільки залишиться покласти її в жароміцну форму для запікання, додати трохи води, накрити фольгою і відправити її в духовку на 35 хвилин. І не забудьте додатково додати трохи часу, 10-15 хвилин на її розморожування. Отже, загальний час на приготування замороженої домашньої ковбаси зі свинини в духовці буде приблизно 50-55 хвилин. Тільки після цього часу найсмачніша страва буде готова!

Для приготування домашніх свинячих ковбасок ми використовуємо тільки високоякісне та свіже м'ясо, на яке ми маємо всі відповідні сертифікати.

Тому ви можете бути впевнені у безпеці нашої продукції.

 

Соковиті та по-домашньому смачні напівфабрикати за відмінною ціною

Пропонуємо розглянути інші заморожені домашні напівфабрикати нашого виготовлення. Вибір широкий і крім пельменів, вареників, хінкалі та млинців з різними солоними та солодкими начинками ви можете замовити м'ясні та рибні котлети, тефтелі, суп та борщ із фрикадельками. Можемо також запропонувати картопляні зрази з начинками, деруни, голубці, фарширований перець, чебуреки, печінковий торт, піцу та крафтове морозиво з різними наповнювачами.

Заходьте, не пошкодуєте. Ціна прийнятна, смак відмінний.

Купуйте найкраще лише у нас!

Смачного!