Швидкі рецепти смачних домашніх страв із морозилки

Буває таке, що жінка дуже втомилася на роботі або зовсім не налаштована цілий вечір перебувати біля плити, а почастувати своїх рідних смачними стравами дуже хочеться. Для таких випадків ми пропонуємо робити заготівлі найсмачніших страв, тобто домашні заморожені напівфабрикати, на приготування яких, у вас піде зовсім мало часу. Такі домашні напівфабрикати найкраще зберігати в морозильній камері холодильника, тоді вони в будь-який момент будуть у вас під рукою.

Перед вами добірка трійки найкращих ідей від наших кухарів.

 

3 ідеальні заморожені страви для різних заходів

 

1. Млинці з бананом та нутеллою

Ви любитель смаколиків, але не любитель довго стояти біля плити?

Пропонуємо вам приготувати смачні млинці з бананом та нутеллою. Головною їхньою перевагою є те, що вони швидко готуються і їх можна заморозити "на потім", тобто зробити домашню заморожену заготівлю для несподіваних і непередбачених гостей або, наприклад, для себе.

Для приготування налисників з бананом та нутелою вам потрібно:

  • 5 яєць;
  • 10 столових ложок борошна;
  • 4 столові ложки цукру;
  • 3 банани для начинки;
  • 400 г нутелли;
  • 100 г рослинної олії для смаження млинців.

Яйця і цукор потрібно злегка збити вінчиком або міксером, додати в суміш борошно, все ретельно перемішати й додати молоко. Тонкі млинці смажити на сковороді до золотистого відтінку з обох боків.

Потім один бік кожного виробу необхідно намазати нутеллою і поверх викласти 4-5 напівкілець банана. З кожного млинця сформувати трубочку, конвертик чи трикутник. Після цього виріб можна відправити в зип-пакет або лоток і заморозити, щоб потім щоранку на сніданок, день або вечір насолоджуватися ніжними бананово-шоколадними ласощами, просто розігрівши їх в мікрохвильовій печі або злегка обсмаживши млинці з нутелою і бананом на сковороді до золотистої скоринки.

 

2. Домашні мітболи з яловичини

Це не звичайні тефтелі чи фрикадельки, оскільки тефтелі прийнято тушкувати, а фрикадельки відварювати у бульйоні чи супі. Яловичі мітболи необхідно запікати в духовці або смажити у фритюрі. Такі вироби можна подавати не тільки, як самостійну страву, але й уприкуску з ніжною ароматною соусною виноградною, грибною, вершковою або томатною підливою на ваш вибір.

На порцію домашніх мітболів із яловичини необхідно:

  • 1 кг яловичини;
  • 100 грам панірувальних сухарів;
  • 1 середній пучок петрушки;
  • 2 яйця;
  • 5 столових ложок оливкової олії;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 чайні ложки сушеного базиліку;
  • 2 чайні ложки сушеного орегано;
  • 2 чайні ложки без гірки солі;
  • 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю.

М'ясо яловичини із зубчиками часнику пропустіть через м'ясорубку. У яловичий фарш додайте дрібно нарізану зелень петрушки, яйця, всі спеції, сіль та оливкову олію. Ретельно вимісіть і відбийте цей фарш протягом 10 хвилин. З отриманої суміші сформуйте невеликі кульки діаметром приблизно 4 см і обсмажте в оливковій олії з усіх боків на середньому вогні. Розкладіть їх на паперовому рушнику, щоб вся оливкова олія стікла, а самі обсмажені з усіх боків мітболи повністю охолонули. Розкладіть домашні мітболи з яловичого фаршу в пакети і зберігайте в морозилці. Дуже зручно потім вже заморожені вироби використовувати для приготування, адже не треба витрачати час на їхнє повторне приготування.

 

3. Крем-суп з броколі та сиром

Такі страви, як супи, борщі дуже зручно заморозити, особливо якщо ви не плануєте ставати біля плити протягом декількох днів. Крем-суп особливо стійкий у заморожуванні, його можна розморозити та розігріти навіть через місяць після приготування.

У відповідній ємності необхідно розтопити 1 ст. ложку вершкового масла і додати 2 дрібно нарізані цибулини, залишити суміш на вогні на 5-7 хвилин. Потім додати розчавлені на часникодавилку зубці часнику і підсмажити ще кілька хвилин. Залити 750 мл молока, додати 1 брокколі і тушкувати разом 30 хвилин.

Коли цей час пройде, додайте в масу ще 250 мл вершків, спеції на смак і 100 грам натертого плавленого сиру. Страву готувати ще 10 хвилин, а потім подрібнити в блендері до однорідної рідкої маси.

Страву зручно розлити та заморозити у спеціальних зип-пакетах. Її дуже просто потім розігріти в мікрохвильовій печі, і вже через 5-10 хвилин можна насолоджуватися ніжним сирно-овочевим смаком.

Є ще один швидкий варіант, без будь-якої метушні з підготовчими рухами тіла на кухні, а саме ви завжди можете зайти до нас на сайт ТМ Смачнота і купити заморожені домашні напівфабрикати з доставкою, які потім залишиться тільки розігріти в мікрохвильовій печі. Вибір досить широкий і різноманітний, адже ми пропонуємо великий вибір пельменів, вареників, чебуреків, картопляних зраз, котлет, хінкалі, голубців та фаршированих перців з різними начинками.

Смачного та ситного вам сніданку, обіду та вечері!

Смачного!