Кордон-блю, як альтернатива котлетам по-київськи

Всі ми обожнюємо котлету по-київськи за її ніжний і приємний смак, стійкий аромат і хрумку скоринку, але якщо ви бажаєте скуштувати ще одну страву, яка буде нічим не гірша за це, випробувайте котлету Кордон блю. Ніжна і соковита грудинка або філе, апетитний сир чеддер, який просто тане в роті, шинка та хрумке панірування - все це поєднання сподобається кожному гурману.

А чи хотіли б ви приготувати страву самостійно? До речі, це зовсім не важко. А ми підкажемо, як це зробити.

 

Котлета Кордон-блю - найсмачніша страва для кожного гурмана

Найніжніша і дуже соковита куряча котлетка з начинкою з м'якого сиру - альтернатива традиційній і всіма шанованій страві під назвою котлета по-київськи. За бюджетом та технологією виробництва вироби також практично ідентичні, за винятком того моменту, що класична котлета по-київськи робиться всередині з начинкою із вершкового масла, а в Кордон блю, масло замінюється на м'який сир із зеленню та шинкою. Тому даний рецепт точно вартий вашої уваги.

 

Отже, щоби приготувати котлети Кордон-блю на 8 чоловік, вам потрібно взяти

  • 4 курячі філе,
  • 150 грам сиру Чеддер;
  • 150 г шинки;
  • 1 склянка панірувальних сухарів;
  • 4 яйця;
  • 1 лимон;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 чайна ложка карі;
  • 1 чайна ложка чорного меленого перцю;
  • 80 г вершкового масла.

На замітку!
Підготовка інгредієнтів займає близько 30 хвилин, а доведення страви до готовності – близько 40 хвилин. І вже через 70-80 хвилин ви зможете насолодитися ніжним смаком та ароматом вишуканої страви.
Подавати найкраще з різними салатами та овочевими соусами.

 

Технологія виробництва – важливий момент у створенні шедевру

Перейдемо до формування котлет.

  1. Кожне філе розрізати навпіл і відбити під плівкою, потім замаринувати соком лимона і залишити просочуватися на 30 хвилин у холодильнику.
  2. Потім куряче м'ясо посолити, поперчити і посередині кожного покласти шматочок шинки і сиру, загорнувши дерев'яними зубочистками.
  3. Для панірування необхідно розбити в ємність яйце, видавити зубчик часнику і перемішати його в топленому вершковому маслі.
    Ще в одній ємності змішати карі та панірувальні сухарі.
  4. Курячі котлети обваляти спочатку у вершково-яєчній суміші, а потім у паніруванні.
  5. Потім страву можна обсмажити у фритюрі протягом 40 хвилин, як ми писали раніше. Коли скоринка кожної межі блю стала золотистою, можна діставати її з фритюру і ласувати незвичайним поєднанням сиру, шинки і курячого філе під ніжною хрусткою оболонкою.

Сподіваємось, що вам сподобався наш рецепт.

 

Заходьте та купуйте наші заморожені домашні напівфабрикати з доставкою

Крім того, можемо запропонувати заморожені домашні напівфабрикати нашого власного виготовлення з доставкою. Широкий та різноманітний вибір вареників, сирників, пельменів, картопляних зраз, піци, чебурек, фрикадельок, купатів, паштетів, тефтелів, сирних паличок, нагетсів, печінкових тортів та різноманітного морозива завжди в наявності.

Замовити та купити котлети Кордон-блю, як і інші заморожені домашні напівфабрикати з доставкою ви завжди можете у нашому інтернет-магазині ТМ Смачнота.

Хорошого дня та приємного апетиту!