М'ясо індички - одне з найбільш дієтичних і корисних. Великий вміст білка, відсутність шкідливого холестерину, мінімум жиру. З грудки і навіть м'якуша стегна індика можна приготувати не тільки пельмені або налистники, але і відмінні низькокалорійні котлети з індички в духовці для дітей та дорослих. Вони виходять соковитими, ніжними. Подавати їх смачно з овочевим соусом зі сметани, томату та спецій, а на гарнір радимо запекти брюссельську або цвітну капусту.
Вам знадобиться на 4 порції дієтичних котлет з індички:
- філе індички (грудка або м'ясо зі стегна) – 500 гр;
- цибулина – 1 невелика;
- капуста білокачанна – 100-120 г;
- часник – 2 зубки;
- морква – 1 середня;
- яйце – 1 шт;
- молоко – 2 столи. ложки;
- сіль та перець – на ваш смак.
Для сметанно-томатного соусу:
- сметана 15% – 4 столи. ложки;
- томатна паста несолона – 1 столова ложка;
- вода – 200 мл;
- спеції – на смак;
- зелень петрушки – півпучка.
Приготування
- М'ясо наріжте довільними шматками. Помийте та обсушіть шматочок капусти. Обидва інгредієнти прокрутіть у м'ясорубці. Потім очистіть і проверніть цибулину, потім морквину.
- Перемішайте гарненько фарш з індички з овочами. Подавіть туди зубки часнику – пресом. Втручайте сире яйце і на смак сіль-перець. В кінці додайте холодне молоко і остаточно вимішайте фарш на котлетки, він повинен бути рідким.
- Зліпіть красиві овальні котлети, щоб вийшли однакового розміру.
- Розжаріть сковороду, цвілить трошки рослинної олії та обсмажте заготовки до слабкої скоринки з двох сторін. Цей етап можна і пропустити, якщо ви хочете, щоб ваші котлети з індички для дітей та дорослих були максимально дієтичними та корисними.
- Після обсмажування або відразу після ліплення перекладіть вироби у форму або на деко з високими бортами. Зверху залийте соусом, його зробіть так: сметану змішайте з пастою, водою, гострим перчиком і сіллю.
- Поставте котлети з фаршу індички в духовку, яка до того моменту вже працює і розігріту. Градус – 180°С. Готуйте 25 хвилин.
- Після духовки дуже соковиті котлети з індички розкладіть по порційним тарілкам, полийте томатно-сметанним соусом із форми, посипте зеленню петрушки. Покладіть гарнір на власний смак.
P.S. Якщо хочете, щоб ПП котлети з філе індички в духовці були повністю дієтичними та пісними, випікайте їх на пергаментному папері без олії, соусу чи підливи. Ще, як один з безлічі різних способів та варіантів приготування – це ПП котлети з індички на пару в мультиварці.
Смачного!