Дуже соковиті дієтичні котлети з індички – швидко та просто готуємо у духовці

М'ясо індички - одне з найбільш дієтичних і корисних. Великий вміст білка, відсутність шкідливого холестерину, мінімум жиру. З грудки і навіть м'якуша стегна індика можна приготувати не тільки пельмені або налистники, але і відмінні низькокалорійні котлети з індички в духовці для дітей та дорослих. Вони виходять соковитими, ніжними. Подавати їх смачно з овочевим соусом зі сметани, томату та спецій, а на гарнір радимо запекти брюссельську або цвітну капусту.

 

Вам знадобиться на 4 порції дієтичних котлет з індички:

  • філе індички (грудка або м'ясо зі стегна) – 500 гр;
  • цибулина – 1 невелика;
  • капуста білокачанна – 100-120 г;
  • часник – 2 зубки;
  • морква – 1 середня;
  • яйце – 1 шт;
  • молоко – 2 столи. ложки;
  • сіль та перець – на ваш смак.

 

Для сметанно-томатного соусу:

  • сметана 15% – 4 столи. ложки;
  • томатна паста несолона – 1 столова ложка;
  • вода – 200 мл;
  • спеції – на смак;
  • зелень петрушки – півпучка.

 

Приготування

  1. М'ясо наріжте довільними шматками. Помийте та обсушіть шматочок капусти. Обидва інгредієнти прокрутіть у м'ясорубці. Потім очистіть і проверніть цибулину, потім морквину.
  2. Перемішайте гарненько фарш з індички з овочами. Подавіть туди зубки часнику – пресом. Втручайте сире яйце і на смак сіль-перець. В кінці додайте холодне молоко і остаточно вимішайте фарш на котлетки, він повинен бути рідким.
  3. Зліпіть красиві овальні котлети, щоб вийшли однакового розміру.
  4. Розжаріть сковороду, цвілить трошки рослинної олії та обсмажте заготовки до слабкої скоринки з двох сторін. Цей етап можна і пропустити, якщо ви хочете, щоб ваші котлети з індички для дітей та дорослих були максимально дієтичними та корисними.
  5. Після обсмажування або відразу після ліплення перекладіть вироби у форму або на деко з високими бортами. Зверху залийте соусом, його зробіть так: сметану змішайте з пастою, водою, гострим перчиком і сіллю.
  6. Поставте котлети з фаршу індички в духовку, яка до того моменту вже працює і розігріту. Градус – 180°С. Готуйте 25 хвилин.
  7. Після духовки дуже соковиті котлети з індички розкладіть по порційним тарілкам, полийте томатно-сметанним соусом із форми, посипте зеленню петрушки. Покладіть гарнір на власний смак.

 

P.S. Якщо хочете, щоб ПП котлети з філе індички в духовці були повністю дієтичними та пісними, випікайте їх на пергаментному папері без олії, соусу чи підливи. Ще, як один з безлічі різних способів та варіантів приготування – це ПП котлети з індички на пару в мультиварці.

Смачного!