Котлети рибні в духовці – смачно та низькокалорійно

У раціоні кожної людини, яка дбає про здоров'я та довголіття, має бути не лише багато приготовлених у духовці, на пару або в мультиварці овочевих, фруктових та молочних страв, а й якомога більше страв із різних морепродуктів. З морепродуктів будь-яка господиня зможе приготувати безліч корисної та апетитної їжі, а рибні котлети в духовці цілком підійдуть не тільки для дітей, а й для дорослих, адже це не тільки смачно, а й низькокалорійно. Шніцелі з риби виходять ніжними та соковитими, беріть на замітку рецепт приготування та готуйте із задоволенням.

Інгредієнти, які вам знадобляться на 10-12 штук котлет, рецепт:

  • філе морського окуня (або путасу, аргентини, кефалі, сома, хека, мінтаю) – 1 кг;
  • цибулини великі – 2 шт.;
  • шматочки білого батона – 2 шт. по 20 гр;
  • молоко або кип'ячена холодна вода – 4 столи. ложки;
  • яйце – 1 свіже та велике;
  • перець свіжого млива – на смак;
  • сіль - теж до смаку, бажано брати морську харчову.

Приготування

  1. Якщо риба куплена повністю, то очистіть і відокремте від кісточок філе без шкіри. Поріжте філе довільно - шматочки повинні поміститися в м'ясорубку.
  2. Очистіть великі цибулини і прокрутіть разом із рибою в м'ясорубці. Шматочки батона залийте в невеликій мисці молоком або водою - і залиште на кілька хвилин розмокати. Потім надлишок вологи відіжміть, а хліб також відправте в м'ясорубку і прокрутіть у фарш.
  3. Далі додайте в рибний фарш із хлібом та цибулею сире яйце, спеції. Добре розмішайте, можете додати залишки молока або води з посуду, де замочувався хліб. Чим довше вимішуватимете фарш, тим він вийде легше і ніжніше, а рибні котлети в духовці - соковитіше і смачніше.
  4. Зліпіть із приготовленої маси котлетки одного розміру. Увімкніть духовку, вкажіть t 180 °С. Візьміть сковороду зі знімною ручкою, поставте на плиту, розігрійте і влийте півсклянки гарячої води.
  5. Викладіть у киплячу на сковорідці воду котлетки, обвалювати в борошні не потрібно. Закрийте кришкою і негайно переставте в духовку, що працює. Тушкуйте близько 15 хвилин. Замість води можна зробити смачний сметанний або вершковий соус, а можливо, і томатну підливу, як для м'яса чи курки. Тоді рибні котлети в духовці з підливою, яку ви зробите, будуть ще смачнішими та ніжнішими.
  6. Інший варіант – не тушіння, а запікання. У цьому випадку заготовки обсипте борошном або дрібними панірувальними сухарями, покладіть рівно на деко, злегка змащене маслом або застелений пергаментним папером. Запікайте їх при 180 °С у духовці або мультиварці до готовності (рум'яного кольору).
  7. Подавайте ніжні та низькокалорійні запечені котлетки у вершковому соусі з гарніром із овочів – пюре з картоплі або цвітної капусти, тушкованою білокачанною капустою або вареними стручками зеленої квасолі з овочевими соусами.

Ті, хто постійно стежить за своїм харчуванням, але в той же час хочуть вживати різноманітну їжу, можна запропонувати з цього рецепту прибрати батон, яйце і молоко, тоді їх можна назвати пісні дієтичні рибні котлети, приготовлені в духовці.

Смачного!