Низькокалорійні овочеві соуси - ключ до здорового правильного харчування

Соусні овочеві заправки створені для того, щоб не тільки прикрашати основну страву, наприклад пельмені, вареники, картопляні зрази або хінкалі, роблячи їх смак ще більш виразним і насиченим, але й надавати решті страв, поданих на стіл, оригінальні і в чомусь, навіть незвичайні. смакові нотки.

 

Можна виділити три види маринадів до основних страв:

  • низькокалорійні для тих, хто дотримується режиму ПХ правильного харчування;
  • соуси, які підходять для любителів гострих заправок або з незвичайними смаковими поєднаннями;
  • солодкі фруктово-ягідні та какао вміскі соуси для десертів.

 

Сьогодні ж поговоримо про низькокалорійні, пісні овочеві заправки для макаронів, до рису, гречки та інших круп, для спагетті, вживання їх з картоплею, м'ясом, куркою, сирими, печеними та тушкованими овочами.

 

Найкращі рецепти корисних овочевих заправок

Томатний соус із овочами

Така підлива підходить для будь-яких круп, макаронів, спагетті, лазаньї та до м'ясних виробів. Вона має відмінний яскраво виражений томатний смак.

 

Щоб її приготувати, вам слід взяти:

  • 2 баклажани;
  • 1 цукіні;
  • 1 моркву;
  • половину цибулини;
  • 4 помідори;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 болгарський перець;
  • шматочок імбиру;
  • 50 грам олії;
  • сіль та спеції за смаком.

 

Порядок виконання робіт:

  1. Усі інгредієнти помити та очистити;
  2. Почищені помідори потрібно перебити у блендері з невеликою кількістю зелені та імбиром.
  3. Далі поріжте моркву, цукіні та баклажани маленькими кубиками і підсмажте на олії кілька хвилин.
  4. Додайте цибулю і часник, тушкуйте ще деякий час;
  5. Поріжте невеликими шматочками решту інгредієнтів, поперчіть і посоліть, вилийте томатне пюре, доведіть суміш до кипіння і дайте охолонути.

До речі, можна готувати такий овочевий соус в мультиварці в режимі «Тушкування». Така пісна томатна підлива не залишить вас і ваших близьких байдужими.

 

Овочева підлива до макаронів

Такий соус підходить і подобається навіть дітям, вони з'їдять все, що ви їм поклали з таким доповненням.

  1. Очистіть одну цибулину, моркву та болгарський перець;
  2. Все поріжте дрібними шматочками і підсмажте продукти на олії до м'якості.
  3. У суміш додайте 250 мл помідорів у власному соці, попередньо порізаних.
  4. Смажте масу ще кілька хвилин, потім додайте 2 столові ложки вершків, сіль, перець і спеції.
  5. Коли низькокалорійний соус овочевий закипить, його можна остудити і додавати до улюбленої страви.

 

Підливу з гарбуза та моркви

Щоб приготувати цей мега смачний та корисний соус вам знадобиться:

  • 300 г гарбуза;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 50 грам рослинної олії;
  • 1 чайна ложка оцту;
  • сіль та спеції за смаком.

 

Підготуйте всі інгредієнти для майбутнього смачного та низькокалорійного маринаду, помийте їх, почистіть та поріжте невеликими шматочками.

Моркву, цибулю та гарбуз відправте в сотейник, додайте 100 мл води та оцет, тушкуйте на середньому вогні 10-15 хвилин, поки вони не стануть м'якими.

Потім поперчіть та посоліть отриману масу, тушкуйте ще 15 хвилин. Далі зробіть пюре у блендері. Ваш смачний та корисний овочевий соус для фаршированих перців та голубців готовий.

Готуйте із задоволенням і радуйте своїх рідних незвичайними смаками звичних страв, дотримуючись при цьому принципів здорового ПХ правильного харчування!

Смачного!