Ніжні та смачні курячі стегенця відрізняються особливим смаком, м'якістю, соковитістю та навіть корисністю дієтичного пташиного м'яса для організму. Їх люблять і дорослі, і діти.
Додавати курочку можна в будь-які страви, чи то суп, печеню, запіканку або рагу. Чудово поєднується з різними крупами, макаронними виробами та овочами. Птаха можна гасити, варити, смажити, або запікати в духовці, на сковороді, мангалі, або мультиварці окремо, а також створювати складні, часом унікальні комбіновані страви.
Сьогодні ми хотіли б розповісти про апетитні рулетики з курячих стегон, фаршированих грибами та сиром. Здавалося б, це дуже складне блюдо, яке дуже довго робити. Але насправді, приготування рулетиків з грибною та сирною начинкою не займе у вас багато часу, а результат коштуватиме ваших зусиль.
Унікальні курячі рулетики з грибами та сиром у духовці
Щоб порадувати своїх близьких ніжною стравою, вам знадобляться такі інгредієнти:
• 4 курячі стегенця (тільки вибирайте великі, щоб можна було більше начинки помістити всередині);
• 100 г твердого сиру;
• 200 грам печериць;
• 1 середній помідор;
• 1 середніх розмірів цибулина;
• 4-5 зубчиків часнику;
• 1 чайна ложка солі;
• 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю;
• 1 чайна ложка солодкої паприки;
• 0,5 чайної ложки каррі.
Процес приготування
Найголовніше – це зберегти цілісність шкірки. Акуратно зніміть кожну зі стегенця і відкладіть окремо, вона використовуватиметься як основа для фарширування. Потім потрібно також акуратно зрізати все м'ясо, а кістки із хрящами потім можете використовувати для варіння бульйону чи супу.
Створюємо ніжні та апетитні рулетики з курячого філе з сиром та грибами легко та просто
- Коли ви розібралися з птицею, вилучили кістки та сухожилля, настав час готувати начинку з курячого філе стегна, печериць та твердого сиру з овочами та спеціями.
- Грибочки потрібно нарізати досить дрібно і підсмажити на сковороді із заздалегідь нашаткованою цибулею до золотистого відтінку, помідор помити і порізати на невеликі кубики, часник видавити через часникодавку, сир натерти на тертці, м'ясо, яке було в стегенці, також нарізати на дрібні кубики, або навіть до стану фаршу.
- Всі перераховані вище інгредієнти разом зі спеціями і сіллю, ретельно змішати і частково викласти на край шкірки. Потім її варто акуратно загорнути, формуючи рулет, подібний до форми стегенця. Також слід стежити, щоб шкіра повністю закривала всю начинку зовні.
- Кожне, фаршироване грибами, сиром, помідорами та спеціями, стегенце загорнути у фольгу і запікати в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.
- Курячий рулет запечений у фользі в духовці, перевіряють на готовність, акуратно протикаючи дерев'яною зубочисткою, яка повинна без видимих зусиль протикати його наскрізь.
- Перед закінченням можна розгорнути фольгу і запікати рулетики фаршировані грибами та сиром, ще 10 хвилин до золотистої скоринки.
Подача фаршированої та запеченої в духовці страви
Подавати фаршировані стегенця у вигляді рулетика, слід з овочевим або екзотичним соусом. Як гарнір використовувати картоплю, спагетті, крупи, а також салати із сирих, або запечених на грилі овочів. Це смачна, апетитна, ароматна і приваблива на вигляд страва, залишить приємне враження від трапези у всіх ваших гостей та близьких.
Смачного!