Курячі стегенця фаршировані грибами та сиром у духовці

Ніжні та смачні курячі стегенця відрізняються особливим смаком, м'якістю, соковитістю та навіть корисністю дієтичного пташиного м'яса для організму. Їх люблять і дорослі, і діти.

Додавати курочку можна в будь-які страви, чи то суп, печеню, запіканку або рагу. Чудово поєднується з різними крупами, макаронними виробами та овочами. Птаха можна гасити, варити, смажити, або запікати в духовці, на сковороді, мангалі, або мультиварці окремо, а також створювати складні, часом унікальні комбіновані страви.

Сьогодні ми хотіли б розповісти про апетитні рулетики з курячих стегон, фаршированих грибами та сиром. Здавалося б, це дуже складне блюдо, яке дуже довго робити. Але насправді, приготування рулетиків з грибною та сирною начинкою не займе у вас багато часу, а результат коштуватиме ваших зусиль.

 

Унікальні курячі рулетики з грибами та сиром у духовці

Щоб порадувати своїх близьких ніжною стравою, вам знадобляться такі інгредієнти:

• 4 курячі стегенця (тільки вибирайте великі, щоб можна було більше начинки помістити всередині);
• 100 г твердого сиру;
• 200 грам печериць;
• 1 середній помідор;
• 1 середніх розмірів цибулина;
• 4-5 зубчиків часнику;
• 1 чайна ложка солі;
• 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю;
• 1 чайна ложка солодкої паприки;
• 0,5 чайної ложки каррі.

 

Процес приготування

Найголовніше – це зберегти цілісність шкірки. Акуратно зніміть кожну зі стегенця і відкладіть окремо, вона використовуватиметься як основа для фарширування. Потім потрібно також акуратно зрізати все м'ясо, а кістки із хрящами потім можете використовувати для варіння бульйону чи супу.

 

Створюємо ніжні та апетитні рулетики з курячого філе з сиром та грибами легко та просто

  1. Коли ви розібралися з птицею, вилучили кістки та сухожилля, настав час готувати начинку з курячого філе стегна, печериць та твердого сиру з овочами та спеціями.
  2. Грибочки потрібно нарізати досить дрібно і підсмажити на сковороді із заздалегідь нашаткованою цибулею до золотистого відтінку, помідор помити і порізати на невеликі кубики, часник видавити через часникодавку, сир натерти на тертці, м'ясо, яке було в стегенці, також нарізати на дрібні кубики, або навіть до стану фаршу.
  3. Всі перераховані вище інгредієнти разом зі спеціями і сіллю, ретельно змішати і частково викласти на край шкірки. Потім її варто акуратно загорнути, формуючи рулет, подібний до форми стегенця. Також слід стежити, щоб шкіра повністю закривала всю начинку зовні.
  4. Кожне, фаршироване грибами, сиром, помідорами та спеціями, стегенце загорнути у фольгу і запікати в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.
  5. Курячий рулет запечений у фользі в духовці, перевіряють на готовність, акуратно протикаючи дерев'яною зубочисткою, яка повинна без видимих зусиль протикати його наскрізь.
  6. Перед закінченням можна розгорнути фольгу і запікати рулетики фаршировані грибами та сиром, ще 10 хвилин до золотистої скоринки.

 

Подача фаршированої та запеченої в духовці страви

Подавати фаршировані стегенця у вигляді рулетика, слід з овочевим або екзотичним соусом. Як гарнір використовувати картоплю, спагетті, крупи, а також салати із сирих, або запечених на грилі овочів. Це смачна, апетитна, ароматна і приваблива на вигляд страва, залишить приємне враження від трапези у всіх ваших гостей та близьких.

Смачного!