Представляємо вашій увазі, не зовсім звичайну в нашому розумінні страву, яка також цілком може бути присутня на вашому столі. Хоч перець і називають солодким, але коли цей овоч заповнюють начинкою, із здавалося б звичайних інгредієнтів, він набуває властивостей нормального фаршированого перцю зі свинячим фаршем, але потім його поливають солодким фруктовим соусом. Після цього його десь віддалено, можна віднести до розряду, якщо не десертів, то принаймні оригінальних страв, в яких смачно поєднуються солодке і солоне. При цьому сам запечений солодкий перець, також дуже непоганий за своїми смаковими якостями.
Фарширований солодкий перець із фруктовою підливою у духовці або мікрохвильовці
Складові, які необхідні для фаршування та приготування:
- 7-8 соковитих перчиків, типу білозірки;
- 400 грам свинячого фаршу;
- 1 велика цибулина;
- 1 зубчик часнику;
- 2 столові ложки соняшникової олії;
- 1 чайна ложка солі;
- 0,5 чайної ложки чорного перцю;
- 1 чайна ложка уцько сунелі;
- 1 чайна ложка паприки.
Інгредієнти для солодкої соусної фруктової підливи:
- 1 велике не кисле яблуко;
- 2 стиглих персика;
- 1 столова ложка із гіркою цукрового піску;
- 1 столова ложка світлого та великого кишмишу, або родзинок без кісточок;
- 0,5 склянки води;
- 1 склянка червоного напівсухого вина;
- 1 штука бадьяна;
- 0,5 чайної ложки гвоздики;
- 5 чайної ложки крохмалю;
- 0,5 чайної ложки кориці.
Фаршировані перці: покроковий рецепт
- З самого початку миємо, чистимо, дрібно ріжемо яблука та персики для фруктового соусу, видаляючи з них насіння і кісточки перед нарізкою.
- Складаємо їх у невелику каструльку, додаємо воду, вино, родзинки, а гвоздику, корицю, бадьян кладемо в марлевий мішечок і в ньому доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 15 хвилин, періодично помішуючи.
- Коли соус трохи википить, витягуємо марлевий мішечок і викидаємо, а суміш, що залишилася, перебиваємо занурювальним блендером, додаємо цукор і крохмаль.
- Варимо близько 2 хвилин, щоб маринад загуснув до потрібної консистенції.
- Потім відставляємо смачну підливу для перцю убік та починаємо займатися основною стравою.
- Чистимо цибулю та часник, дрібно нарізаємо та обсмажуємо на сковороді у соняшниковій олії близько 5-7 хвилин на середньому вогні.
- Додаємо свинячий фарш, солимо, перчимо і не забуваємо покласти спеції для смаку.
- Фарш періодично помішуємо та готуємо приблизно 15-20 хвилин.
- За цей час очищаємо перчики від плодоніжок, насіння і запікаємо в духовці, або навіть у мікрохвильовій печі до м'якості.
- Знімаємо з них тонку верхню шкірку і фаршируємо, заповнюючи кожен доверху готовим фаршем. Укладаємо на велику підігріту тарілку і добре поливаємо фруктовою соусною підливою.
Цілком відповідна головна страва, запечені та нафаршировані свинячим фаршем перчики з фруктовим солодким соусом, які можна подавати з овочевими або комбінованими салатами, гарнірами з картоплі, різними крупами та свіжими овочами. А на перше може бути поданий курячий бульйон або легкий овочевий суп, який все одно не затьмарить вашу основну страву.
Смачного!