Чевапчічі або ковбаски з фаршу

Страви з м'ясного фаршу, такі як котлети, домашня ковбаса, купати, люля кебаб, чилі кон карне, чевапі по-сербськи, голубці, тефтелі або фрикадельки, особливо, якщо ви створюєте його самостійно, є дуже смачними та неймовірно корисними. А серед величезного асортименту рецептів домашніх напівфабрикатів з мінімальною кількістю інгредієнтів, одним з яких є змішаний свинячий фарш, можна приготувати справді незабутню страву.

Сьогодні ми поговоримо про балканську страву - чевапчічі. Ці сербські, невеликі на вигляд ковбаски з перемеленого м'яса, дуже схожі на східні кебаб, тільки зі своїм середземноморським акцентом. Дуже м'які та ніжні чевапчічі з м'ясного фаршу, які найчастіше готують на сковороді чи в духовці. Дані ковбаски відмінно підходять, і як перекус, і як основна страва з різними овочевими або комбінованими салатами та гарнірами. А як зробити чивапчичі такими ж смачними, як і в найкращих ресторанах, ми також підкажемо у цій статті.

 

Ніжні балканські ковбаски з фаршу - ідеальна страва навіть для найвибагливіших

Рум'яні, соковиті та неймовірно смачні ковбаски чевапчичі – це м'ясна страва, якою кожна господиня може порадувати своїх рідних, близьких та гостей будинку. Їхній апетитний зовнішній вигляд, стійкий приємний запах і оригінальний смак не залишать нікого байдужим.

Щоб створити таке диво, вам знадобиться лише кілька інгредієнтів:

  • 900 г будь-якого фаршу (але краще брати 50% яловичини та 50% свинини);
  • 1 яйце;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 чайна ложка сладкой паприки;
  • 1 чайна ложка чорного меленого перцю;
  • 1 чайна ложка соди харчової;
  • 1 чайна ложка хмелі сунелі;
  • 1 столова ложка солі;
  • 100 мл олії для смаження.

І з такою мінімальною кількістю продуктів, які є практично в кожному домі, крім перемеленого м'яса, зрозуміло, можна за якісь 2 години приготувати найсмачніше середземноморське блюдо.

 

Готуємо чевапчічі на сковороді із задоволенням!

  1. Нарізаєте на невеликі шматки яловичину зі свининою і перекручуєте м'ясо в м'ясорубці, разом із цибулею та часником 2 рази. Якщо у вас стоїть система унгер, то можете пропустити яловичину і свинину для чивапчичі через м'ясорубку лише один раз, тому що ця система має вдвічі більшу кількість ножів і ґрат, ніж звичайна м'ясорубка.
  2. У готову суміш додаєте всі спеції, сіль і соду, яка потім дасть об'єм при смаженні, після чого довго і ретельно його вимішуєте, але не менше 15-20 хвилин, постійно відбиваючи суміш об дно миски. Після інтенсивного вимішування та відбивання фарш для чивапчичі повинен почати розшаровуватися на волокна і прилипати до рук.
  3. Отриману м'ясну масу відправляємо в холодильник на добу, накривши попередньо харчовою плівкою.

    Є і більш швидкісний варіант, при якому ми відправляємо, двічі перемелене м'ясо в блендер, або кухонний комбайн і ретельно перемішуємо його зі спеціями 10-12 хвилин. Потім накриваємо харчовою плівкою та відправляємо у морозилку на 1 годину.
  4. Після закінчення часу, виймаємо з морозилки або холодильника, додаємо в суміш яйце і вимішуємо перед формуванням ковбасок чевапчічі. Викочуємо на столі, або на дошці ковбаски, діаметром 2-2,5 см, дуже схожі на ті, які ви зазвичай робите з тіста, або сиру для лінивих вареників. Ріжемо їх на невелику довжину, приблизно по 7-10 см завдовшки.

    Якщо вам не потрібна на даний момент вся та кількість, яку ви зробили, то частину цих напівфабрикатів, ви можете відправити в морозилку до вареників, пельменів та хінкалі, які ви напередодні зліпили зі своїми домочадцями. А може, навіть і купили їх у спеціалізованому інтернет магазині домашніх напівфабрикатів з доставкою додому.
  5. Чевапчичі, або ковбаски з фаршу, смажте на пательні на товстому шарі рослинної олії до рум'яної скоринки з обох боків, або випікайте в духовці, якщо ви не полюбляєте великої кількості олії.

Подавати страву гостям та рідним, можна з апетитними соусами, маринадами та підливами, а також з крупами, хлібом, весняним овочевим салатом, запиваючи все ароматним чаєм чи кавою.
Готуйте найсмачніші ковбаски чевапчичі своїм рідним та близьким та приносьте їм задоволення від обіду та вечері!
Смачного!