Всі звикли, що курку, як і багато видів м'яса та напівфабрикатів, їдять з гострими або пряними соусами, але сьогодні багато хто не уявляє собі вживання цих продуктів без кисло-солодкого або імбирно-медово-горіхового маринаду, які дуже добре доповнюють і підкреслюють всю гаму нових смакових відчуттів.
Які б не подала господиня на стіл домашні напівфабрикати, будь то звичайні вареники з картоплею та грибами, м'ясні або рибні котлети, курячі нагетси, українські бендерики, налистники з лівером, домашню ковбасу, картопляні зрази, завжди є бажання, додати нові смакові нотки своїх відчуттів за допомогою оригінальних соусів та маринадів.
А як їх правильно та апетитно приготувати, ми зараз розповімо на прикладі 4 маринадів.
Кисло-солодкий соус до курки та м'яса або домашніх напівфабрикатів
У підготовлену сковороду насипте:
- 4 столові ложки цукру;
- додайте по 2 столові ложки оцту і соєвого соусу;
- 1 столову ложку кунжуту;
- 3 зубчики, видавленого на часникодавці часнику;
- 4 столові ложки кетчупу.
Інструкція по виготовленню:
- Усі інгредієнти ретельно перемішайте, маса повинна 3-5 хвилин залишитись настоюватись.
- Візьміть додаткову ємність, в ній змішайте 1 столову ложку крохмалю та 2 столові ложки води.
- Розведений крохмаль вилийте в сковороду, зачекайте, щоб маринад закипів і залиште охолонути.
- Далі можна додавати до нього шматочки курки, риби, м'яса або ваші улюблені вареники та смажте в ньому 10 хвилин.
Частуйтесь!
Кисло-солодкий соус по-китайські
Це ще одна популярна підливка для м'ясних та курячих страв. До його складу входять:
- яблучний оцет 2 столові ложки;
- 5 чайних ложок цукру;
- половина склянки води;
- 2 столові ложки томатної пасти;
- 1 кільце ананаса;
- 1 штука солодкого перцю;
- 2 помідори.
Перелік виконання робіт:
- Щоб приготувати маринад, перемішайте оцет, томатну пасту та соєвий соус у ємності, підігрійте на вогні.
- Далі додайте цукор, води та дрібно нарізані шматочками перець, ананас та помідори.
- Спробуйте страву, якщо вона буде занадто кислою, можна додати ще цукор і тушкуйте суміш приблизно 10 хвилин, потім вимкніть вогонь і залиште загуснути.
Подавати кисло-солодкий маринад по-китайські в охололому стані можна не тільки до м'ясних, рибних і курячих страв, але навіть до звичайних домашніх напівфабрикатів - пельменів, чебуреків і до картопляних зразів з різними начинками.
Гострий соус для курки, м'яса та напівфабрикатів
Ну як не згадати про гострий маринад до апетитного м'яса, адже не всі люблять ніжні та солодкі підливи до цієї страви. Багато споживачів воліють обід чи вечерю з "гостринкою", тому ми вирішили розповісти про те, як приготувати гострий маринад до улюбленої їжі.
Рецепт цього маринаду насправді дуже простий. Вам просто потрібно змішати:
- 40 мл соєвого соусу,
- по 2 столові ложки рослинної олії і бальзамічного оцту (можна замінити винним, якщо забажаєте),
- 2 чайні ложки гострої гірчиці,
- 3 зубчики часнику роздавити на часникодавці,
- 3 щіпки сухого дрібно нарізаного перцю чилі.
За бажання можете додати ще свіжу, дрібно нарізану зелень по кілька гілочок. Це може бути кріп, петрушка та кінза, щоб підлива виглядала, ще більш насиченою. У вас вийде гостра однорідна маса із вкрапленнями зелені, яку вже можна використовувати до м'яса чи курки, напівфабрикатів у вигляді рибних котлет або картопляних драників.
Соус медово-імбирно-горіховий гостро солодкий до м'яса, риби та птиці
Досить оригінальний і в міру пікантний маринад, який сподобається любителям екзотики за рахунок свого оригінального поєднання інгредієнтів, що використовуються.
До складу нього входить:
- півсклянки волоських чищених горіхів;
- 1 чайна ложка кореня імбиру свіжого та дрібно нарізаного;
- 4 столові ложки рідкого меду;
- 2 столові ложки гірчиці;
- 3 зубчики часнику;
- 1 чайна ложка червоного перцю;
- 5 столових ложок хмелі сунелі;
- сіль дрібного помелу до смаку.
Порядок виконання:
- Щоб приготувати цей оригінальний за смаковими якостями маринад для напівфабрикатів, розітріть у ступці волоські горіхи, імбир, часник та сіль.
- Додайте гірчицю, червоний перець, мед, соєвий соус і все добре розмішайте.
Після цього його можна подавати до улюблених домашніх напівфабрикатів хінкалі, купатів або чебуреків.
Сподіваємось, що вам сподобалися наші свіжі ідеї для прикрашання ваших улюблених страв новими смаковими нотками.
Смачного!