Фаршировані баклажани з копченою куркою та сиром у духовці

Баклажани – сезонні овочі, з яких можна створити масу смачних страв. Ці вироби незвичайного кольору та цікавої форми, відмінно підходять для запікання в духовці з різними підливами та соусами, для підсмажування на сковороді, або грилі. Можуть подаватися з різними овочевими та змішаними салатами.

Їжа з баклажанами дуже смачна та корисна, тому що овоч містить багато вітамінів для гармонійного розвитку людини. Ніжний і приємний смак нагадує про теплі літні, або вересневі вечори і безтурботну відпустку на морі, або дачі.

У цій статті ми хотіли б розповісти вам про цікавий спосіб фаршування овочів сиром та копченою куркою. Читайте уважно, а ми почнемо!

 

Ніжна літня страва із сезонного овочу, яка сподобається кожному

Якщо ви бажаєте здивувати і вразити своїх рідних, точно приготуйте страву за даним рецептом, тому що його приготування не дуже складне і займе у вас не так багато часу.

Для приготування фаршированих баклажанів із сиром та копченою курочкою вам потрібно:

  • 3 баклажани;
  • 200 грам копченої курячої грудки;
  • 1 цибулина;
  • 1 болгарський перець, або навіть підійде «білозерка» великого розміру;
  • По 100 грам сиру моцарелла та пармезану;
  • 100 грам панірувальних сухарів;
  • 2 гілочки базиліка;
  • 2 гілочки петрушки;
  • 1 чайна ложка італійських трав;
  • 1 чайна ложка хмелі сунелі;
  • 1 столова ложка топленої олії;
  • 2 столові ложки оливкової олії.

Такий простий та бюджетний набір інгредієнтів допоможе вам, створити справжню смакоту для всієї родини та гостей. До того ж, приготувати таку страву зможе кожна господиня, незалежно від досвіду та стажу приготування їжі.

 

Спосіб приготування фаршированих баклажанів

  1. Для початку необхідно натерти на дрібній тертці моцареллу та пармезан. Пармезан розділити приблизно навпіл і другу половину відкласти для фінального посипання перед запіканням у духовці.
  2. Помити і очистити овочі, потім цибулю та перець порізати невеликими кубиками, а баклажан розрізати навпіл і вийняти м'якоть, залишаючи, лише поглиблення для фарширування виробу м'ясом копченої курки та сиром.
  3. Нутрощі овоча потрібно пересмажити з цибулею та перцем на оливковій та топленій олії, приблизно 10-15 хвилин, поки зі сковороди не випарується вся рідина.
  4. Далі додати в миску з дрібно порізаною копченою куркою, базиліком, петрушкою, приправами, сиром моцарелла та частиною пармезану, обсмажену м'якоть баклажана з цибулею та перцем.
  5. Суміш овочевого фаршу та копченої грудинки ретельно перемішайте і розкладіть на кожен баклажан-човник. А потім все щедро посипте панірувальними сухарями та другою половиною відкладеного заздалегідь пармезану.
  6. Духовку потрібно розігріти до 180 градусів перед відправкою до неї форми із стравою. Готувати рекомендується 40-45 хвилин до тих пір, поки сир не набуде золотистого відтінку.

Подавайте, як основну страву на обід, або вечерю з іншими смачними та корисними стравами, такими як фаршировані курячі ніжки, пісні рибні котлети, тефтелі чи фарширований перець.

Приготуйте таку чудову, ароматну, апетитну та незвичайну страву своїм рідним та близьким, вони точно оцінять ваші старання!

Смачного!