Салат з куркою, чорносливом, грибами та свіжим огірком

Ви любите страви, в яких поєднуються різні продукти: солодке та гірке, перцеве та кисле? Ми відшукали, саме такий салат з курячим філе, грибами, чорносливом та свіжим огірком, у якому солодкий та ніжний чорнослив гармонійно доповнює м'яку та соковиту курочку, дуже корисне варене яйце та хрумкий свіжий огірок. Такий комбінований салат готується досить швидко і просто, він дуже апетитно пахне і гарний на вигляд.

Якщо зацікавилися його приготування, рецепт ми розмістимо нижче.

 

Красивий та яскравий комбінований салат за кілька хвилин

Щоб ваша страва вийшла дуже ароматною та ніжною, підготуйте наступні інгредієнти:

  • філе курки середніх розмірів;
  • лавровий лист за смаком та зірочка бадяна;
  • 2 свіжі огірки;
  • 3 яйця;
  • 400 грам чорносливу без кісточки;
  • 300 грам печериць;
  • 200 грам рису;
  • майонез для заправки салату.

Варто також уточнити, що для приготування салату потрібно брати відварені яйця і куряче філе.

Курячий бульйон після філе, можна використовувати як основу овочевого супу з фрикадельками, виготовленими з м'яса відвареної курки.

Чорнослив потрібно попередньо пропарити у гарячій воді, злити її та помити продукт.

Гриби печериці помити, нарізати кубиками і підсмажити з цибулею, або без неї, як вам більше підходить.

Рис заздалегідь відварити до готовності.

Коли всі інгредієнти готові до використання, комбінований салат можна приготувати досить швидко, адже він не піддається термічній обробці, тому інгредієнти варто змішати між собою.

 

Приготувати найсмачніший салат без клопоту простіше простого

  1. Перед приготуванням страви візьміть, або круглу форму, що розкривається, або ємність з якої можна буде легко витягнути готовий виріб на тарілку.
  2. Потім поріжте чорнослив, свіжий огірок та філе на дрібні кубики. Яйця рекомендується розділити на білок і жовток, і натерти їх на дрібній тертці, щоб ними було зручно посипати блюдо зверху.
  3. Далі на дно форми потрібно викласти приготований рис, перемазати зверху шаром майонезу, потім викласти огірки, зробити майонезну сітку, потім куряче філе і знову майонез, тому що тепер його складніше промазати.
  4. На куряче м'ясо викладіть смажені гриби, перед тим вони повинні повністю охолонути. Знову робимо майонезну сітку та додаємо наступним шаром чорнослив. Майонез також не забувайте, але не дуже старайтеся!
  5. Наступний шар – це яєчний білок, яким потрібно покрити всю поверхню з чорносливом, знову майонез та верхній шар – яєчний жовток.

Тепер найсмачніший та найкрасивіший курячий салат з чорносливом, грибочками та свіжим огірком готовий до вживання. А, щоб надати йому ще більшої привабливості, можна прикрасити страву зеленню, подрібненими горіхами та шматочками чорносливу. Це смачна їжа, що повністю підходить під концепцію здорового ПХ правильного харчування, як котлети з брокколі та грибами, налистники з кукурудзяного борошна з куркою або, наприклад, вареники з цільнозернового борошна з начинкою з індички.

Смачного!