Зазвичай тушки кальмарів завжди попередньо відварюють кілька хвилин в окропі, а вже потім починають маринувати, фарширувати, готувати у вигляді відбивних або змішувати з іншими інгредієнтами, але в даному рецепті перекручені на м'ясорубці, вони не варяться, а смажаться у вигляді котлет.
Але від цього їх смакові властивості зовсім не страждають і в цьому ви можете переконатись, приготувавши їх у себе на кухні.
На 8 котлет із кальмарів вам знадобиться:
- кальмари тушками – 0,5 кг;
- білий батон або хліб «цеглиною» – 2 скибочки;
- цибуля ріпчаста – 1 велика головка;
- рослинна олія – 0,5 склянки;
- панірувальні сухарі – 1/3 склянки;
- сіль та перець – за смаком.
Покрокове приготування
- Тушки розморожених, ретельно очищених від хорд та помитих кальмарів, як на відбивні, наріжте довільно, щоб шматочки вільно увійшли до м'ясорубки.
- Очистіть цибулину, нарубайте на невеликі кубики, їх обсмажте на 1 столовій ложці олії - до жовтизни. Шматочки кальмарів пропустіть через м'ясорубку. А обсмажену цибулю, скибочки батона (без кірки), сіль та перець пробийте блендером до однорідної консистенції.
- З'єднайте подрібнені морепродукти з хлібно-цибульною масою і ретельно вимішайте фарш, змочуючи руки у прохолодній воді.
- Вологими руками зліпите невеликі акуратні котлети, обваляйте їх з усіх боків у паніровці із сухарів і обсмажте до хрусткої скоринки в розігрітій олії.
- Подавайте з будь-яким гарніром та салатом зі свіжих або запечених у духовці овочів. Ваші гості гідно оцінять таку цікаву страву.
Смачного!