Ніжні котлети з кальмарів – рецепт

Зазвичай тушки кальмарів завжди попередньо відварюють кілька хвилин в окропі, а вже потім починають маринувати, фарширувати, готувати у вигляді відбивних або змішувати з іншими інгредієнтами, але в даному рецепті перекручені на м'ясорубці, вони не варяться, а смажаться у вигляді котлет.

Але від цього їх смакові властивості зовсім не страждають і в цьому ви можете переконатись, приготувавши їх у себе на кухні.

 

На 8 котлет із кальмарів вам знадобиться:

  • кальмари тушками – 0,5 кг;
  • білий батон або хліб «цеглиною» – 2 скибочки;
  • цибуля ріпчаста – 1 велика головка;
  • рослинна олія – 0,5 склянки;
  • панірувальні сухарі – 1/3 склянки;
  • сіль та перець – за смаком.

 

Покрокове приготування

  1. Тушки розморожених, ретельно очищених від хорд та помитих кальмарів, як на відбивні, наріжте довільно, щоб шматочки вільно увійшли до м'ясорубки.
  2. Очистіть цибулину, нарубайте на невеликі кубики, їх обсмажте на 1 столовій ложці олії - до жовтизни. Шматочки кальмарів пропустіть через м'ясорубку. А обсмажену цибулю, скибочки батона (без кірки), сіль та перець пробийте блендером до однорідної консистенції.
  3. З'єднайте подрібнені морепродукти з хлібно-цибульною масою і ретельно вимішайте фарш, змочуючи руки у прохолодній воді.
  4. Вологими руками зліпите невеликі акуратні котлети, обваляйте їх з усіх боків у паніровці із сухарів і обсмажте до хрусткої скоринки в розігрітій олії.
  5. Подавайте з будь-яким гарніром та салатом зі свіжих або запечених у духовці овочів. Ваші гості гідно оцінять таку цікаву страву.

Смачного!