У наших рецептах є опис різних страв з морепродуктів, у тому числі маринованих, фаршированих, смажених з рисом і яйцем кальмарів і навіть зроблених у вигляді котлет, але цей рецепт дещо інший, адже тут м'ясо філе використовується у вигляді відбивних, а це вже дещо незвичайне та оригінальне.
На 9 штук відбивних з м'яса кальмара вам знадобиться:
- велике філе кальмара – 3 штуки;
- рослинна олія – 0,5 склянки;
- сухарі батона, подрібнені для панірування – 4-5 столових ложок;
- борошно – 2 столові ложки;
- яйце – 1 велике або 2 дрібні;
- сіль і перець.
Покрокове приготування
- Після розморожування та чищення, тушки кальмарів ґрунтовно промийте та насухо промокніть паперовими серветками, щоб зібрати з філе зайву рідину.
- Відріжте плавці (їх можна не викидати, а прибрати в морозилку і потім використовувати для приготування рибних котлет або як добавку до паштету з крабовими паличками). А рівне філе розріжте так, щоб з кожного вийшло 3 заготовки, а всього дев'ять.
- Через пакет акуратно, без фанатизму, відбийте кальмарове м'ясо. Посоліть, приправте меленим перчиком, чорним чи білим.
- Встановіть сковороду для нагрівання. Налийте олію. А філе тим часом добре обваляйте в борошні, потім зануріть в яйце, розбовтане в широкій тарілці. І відразу обсипте заготовки сухарями.
- Обсмажте на олії відбивні з кальмарів у сухарях до хрусткої золотистої скоринки – не довше 1 хв. з кожного боку філе. Подавайте зі свіжими або тушкованими, а можливо, і запеченими овочами.
Смачного!