Кальмари, мариновані в лимонному соку: рецепт

Цей нескладний рецепт, на відміну від смажених з рисом та яйцями кілець кальмарів, хороший насамперед тим, що в ньому присутня мінімальна термічна обробка філе кальмару, як на котлети, та зберігаються всі його смакові та корисні властивості, а також мікроелементи, як у відбивних із цього продукту в сухарях, які притаманні даному морепродукту.

Спробуйте приготувати і результат порадує вас своїм неперевершеним смаком.

 

Рецепт розрахований на 4-5 порцій і для нього вам знадобиться:

  • кальмари – 600 г;
  • вода – 0,5 літри;
  • сіль – 1 чайна ложка великої морської;
  • 4 столові ложки лимонного соку;
  • 5-6 горошинок запашного перцю;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 2 листка лаврушки.

 

Покрокове приготування

  1. Насамперед розморожуємо та чистимо тушки кальмарів від шкіри та хорди. Потім опустіть у киплячу воду і варіть рівно 120 секунд з моменту повторного закипання води. Перекиньте шумівкою в миску і під струменем холодної води ще раз промийте тушки, очищаючи пальцями від залишків шкірки.
  2. Готові кальмари поріжте кільцями. Далі зробіть маринад: у невеликий сотейник налийте вказану порцію води, вичавте потрібну кількість соку з лимона. Внесіть сіль морську, лаврушку, цукор та ароматний перець.
  3. Маринад закип'ятіть, помішуючи, щоб кристали цукру та солі розчинилися. Погасити конфорку під маринадом. Відправте в нього нарізані кільця морепродукту, перемішайте шумівкою і залиште до охолодження.
  4. Кільця кальмарів перекладіть у банку разом із лимонним маринадом, закрийте кришкою і поставте на ніч у холодильник. Наступного дня дивовижна закуска – мариновані кальмари з лимонною заправкою – готові! Ніжне і пікантне замариноване м'ясо цього корисного морепродукту, може бути не тільки як частина закуски, але і як повноцінний додаток до основної страви або салату, якщо ви волієте стежити за своїм правильним харчуванням і рахувати калорії.

Смачного!