Цей нескладний рецепт, на відміну від смажених з рисом та яйцями кілець кальмарів, хороший насамперед тим, що в ньому присутня мінімальна термічна обробка філе кальмару, як на котлети, та зберігаються всі його смакові та корисні властивості, а також мікроелементи, як у відбивних із цього продукту в сухарях, які притаманні даному морепродукту.
Спробуйте приготувати і результат порадує вас своїм неперевершеним смаком.
Рецепт розрахований на 4-5 порцій і для нього вам знадобиться:
- кальмари – 600 г;
 - вода – 0,5 літри;
 - сіль – 1 чайна ложка великої морської;
 - 4 столові ложки лимонного соку;
 - 5-6 горошинок запашного перцю;
 - 1 чайна ложка цукру;
 - 2 листка лаврушки.
 
Покрокове приготування
- Насамперед розморожуємо та чистимо тушки кальмарів від шкіри та хорди. Потім опустіть у киплячу воду і варіть рівно 120 секунд з моменту повторного закипання води. Перекиньте шумівкою в миску і під струменем холодної води ще раз промийте тушки, очищаючи пальцями від залишків шкірки.
 - Готові кальмари поріжте кільцями. Далі зробіть маринад: у невеликий сотейник налийте вказану порцію води, вичавте потрібну кількість соку з лимона. Внесіть сіль морську, лаврушку, цукор та ароматний перець.
 - Маринад закип'ятіть, помішуючи, щоб кристали цукру та солі розчинилися. Погасити конфорку під маринадом. Відправте в нього нарізані кільця морепродукту, перемішайте шумівкою і залиште до охолодження.
 - Кільця кальмарів перекладіть у банку разом із лимонним маринадом, закрийте кришкою і поставте на ніч у холодильник. Наступного дня дивовижна закуска – мариновані кальмари з лимонною заправкою – готові! Ніжне і пікантне замариноване м'ясо цього корисного морепродукту, може бути не тільки як частина закуски, але і як повноцінний додаток до основної страви або салату, якщо ви волієте стежити за своїм правильним харчуванням і рахувати калорії.
 
Смачного!

